Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Parc de Collserola


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Parc de Collserola

Parc de Collserola

Darrera del conegut perfil del Tibidabo hi ha tot un univers natural de boscos i camps de conreu, un Parc Natural protegit on la variada vegetació i la fauna mediterrània ens faran sentir en plena natura a només quinze minuts de la gran ciutat. És el gran pulmó de Barcelona.

A Barcelona, abocada a la Mediterrània, li cal el Parc de Collserola, estès sempre a la seva esquena com un gran pulmó que oxigena la metròpoli. Aquí podem gaudir de la natura en 8.000 hectàrees protegides. El clima mediterrani i el relleu variable han cristal·litzat en una vegetació de boscos mixtes, on hi abunda el pi blanc i l'alzina, amb espècies de ribera a les zones humides, que s'alternen amb espais de conreu i matolls. La fauna compta amb unes 190 espècies de vertebrats; hi ha esquirols, guineus i alguns porcs senglars, a més d'una variada avifauna.

Caminant per la carretera de les Aigües i des dels miradors, descobrirem vistes de les dues vessants de la serra, la vallesana i la barcelonina. Pels qui cerquen mostres de la història, el Parc és un petit museu natural. L'home ha poblat la serralada des d'antic, i en podem veure restes en el poblat ibèric de la Serra del Moro, als Castells gòtics de Castellciuró i del Papiol, a l'església de Santa Maria o a antigues masies com la famosa Vil·la Joana. Les moltes fonts naturals, com la de la Budellera, són una de les moltes opcions que aquest parc dóna als visitants.

A més a més d'oferir itineraris de natura i activitats guiades de descoberta del parc i de les diferents espècies que s'hi troben, el Centre d'Informació del Parc organitza les Nits d'Astronomia. Sessions d'iniciació a l'observació d'estels i altres cossos celestes. L'activitat combina explicacions teòriques (què són les estrelles, diferències amb els planetes, mitologia associada) amb observacions en l'exterior com ara identificació de constel·lacions a simple vista i observació amb telescopi.

Dades generals


Adreça: Carretera de l'Església, 92 (08017). Barcelona
Telèfon: 932 803 552
Web: www.parcnaturalcollserola.cat
E-mail: ci@parccollserola.net
Horari: A consultar.

Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


El Parc de Collserola té un itinerari adaptat per a persones cegues i amb mobilitat reduida que permet accedir al bosc des de l'estació de FGC-Baixador de Vallvidrera.

Es tracta d'un camí que comunica l'estació del Baixador de Vallvidrera amb la Font Nova, que permet a les persones amb discapacitat física i visual endinsar-se al bosc arribant en transport públic. També s'ha adaptat un segon tram a la mateixa zona que va des de la Vil·la Joana fins a la Taula dels Bisbes, un recorregut de gairebé un quilòmetre completament adaptat per a persones cegues o amb baixa visió i amb un tram de mig quilòmetre apte també per a persones amb mobilitat reduïda.
Discapacitat visual
S’han instal·lat baranes i sòcols d’acer galvanitzat que serveixen tant de protecció com de guiatge pel recorregut. La senyalització i la informació s’han adaptat al sistema Braille.
Gos pigall Elements tàctils Braille
Discapacitat motriu: accessible amb ajuda

Data de l'última actualització: 02/12/2019

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments