Barcelona Turisme
Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Casa Thomas


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Casa Thomas

Casa Thomas

Al carrer Mallorca hi trobem la casa Thomas, d'un estil modernista pur molt decorat que casa plenament amb les façanes dels edificis d'aquesta part de l'Eixample de Barcelona, i que ens sintetitza, malgrat les modificacions posteriors, les característiques del seu autor, Lluís Domènech i Montaner.

Quan el mestre modernista Lluís Domènech i Montaner va concebre la casa Thomas, ho va fer responent a l'encàrrec de l'impressor Josep Thomas. En va sorgir un edifici format per la planta baixa, on hi havia el taller del propietari, i el primer pis, l'habitatge de la família Thomas. En ell, però, hi deixà els elements més característics de la seva arquitectura. La façana neogòtica, l'ús dels tons blavosos en les decoracions, marcadament florals, i les figures de rèptils del vestíbul principal, denoten la marca de l'autor de l'edifici.

Posteriorment el gendre de Domènech i Montaner, Francesc Guàrdia, va portar a terme la reforma de la casa. Hi va afegir els tres pisos superiors, elevant l'alçada de les torres laterals, i va situar una galeria correguda al pis de dalt, seguint la forma de la tribuna del pis principal. Tota la reforma es va fer respectant l'estil original, amb el qual guarda una coherència formal absoluta que podem veure, avui en dia, quan contemplem la casa Thomas des de fora. El vestíbul és una joia ornamental basada en la temàtica vegetal on hi destaca una espectacular escala de ferro forjat.

Dades generals


Adreça: Carrer de Mallorca, 293 (08037). Barcelona
Horari: A consultar.

Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


Discapacitat motriu
Es tracta d'un immoble privat i no es pot visitar. A la planta baixa hi ha una botiga que no és accessible per a persones amb cadira de rodes.

Transport públic accessible proper a l'edifici.

El carrer d'accés (Mallorca) és de voreres àmplies.

Data de l'última actualització: 19/03/2012

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments