Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Casa Calvet


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Casa Calvet

Casa Calvet

La Casa Calvet (1899) és una de les primeres obres de Gaudí. Alguns l'han considerada l'obra més conservadora de l'artista. Tanmateix, hi trobarem marcats elements modernistes, com la façana acabada en corba o els balcons de les golfes, autèntiques creacions de conte. La planta baixa és avui el restaurant China Crown Barcelona.

La Casa Calvet, d'Antoni Gaudí, fou construïda per al fabricant tèxtil Pere Màrtir Calvet. Va servir tant per al negoci, al qual es van dedicar la planta baixa i el soterrani, com per a vivendes, ubicades als pisos superiors. El 1900 l'Ajuntament de Barcelona li atorgà el premi a la millor casa de l'any. La Casa Calvet és un homenatge al barroc català i està construït fent servir pedra de Montjuïc, amb un ús esplèndid del ferro forjat en els balcons. Són especialment interessants el vestíbul i els baixos, avui convertits en restaurant, on podrem veure el sostre típicament català, les columnes salomòniques de granit o els arcs amb relleus en forma de parra.

Si ens fixem en la façana de la Casa Calvet veurem com aquesta acaba en una corba composta per tres lòbuls invertits i dos que sobresurten, coronats amb creus de ferro. Sota els lòbuls invertits hi trobem tres bustos: Sant Pere Màrtir (homònim del propietari), Sant Genís d'Arles i Sant Genís de Roma (sants patrons del poble natal de Calvet). I és que Antoni Gaudí va voler acontentar el seu client omplint l'edifici de detalls que hi fessin referència, com ara les columnes-bobines de fil que flanquegen l'entrada, o la lletra «C» que corona la porta de la casa.

Dades generals


Adreça: Carrer de Casp, 48 (08010). Barcelona
Horari: A consultar.

Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


Discapacitat motriu
Es tracta d'un immoble privat i no es pot visitar. A la planta baixa hi ha un restaurant que és accessible per a persones amb cadira de rodes.

Transport públic accessible proper a l'edifici.

El carrer d'accés (Casp) és de voreres àmplies.

Data de l'última actualització: 18/07/2023

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments