Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Parc del Centre del Poblenou


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Parc del Centre del Poblenou

Parc del Centre del Poblenou

L'empremta de Jean Nouvel torna a deixar-se veure en la nova Barcelona que creix als voltants de la Diagonal Mar. El nou Parc Central del Poblenou és una joia arquitectònica naturalista que combina una gran diversitat d'ambients. Un pulmó verd molt necessari en la zona de l'antic Poblenou industrial.

La primavera del 2008 quedava inaugurat aquest parc, obra de l'arquitecte francès Jean Nouvel. Un pulmó de 55.000 m2 de superfície repartits entre els carrers Bilbao, Marroc, Bac de Roda i Diagonal, que defineixen clarament l'esperit integrador i social del nou barri del Poblenou. A l'exterior del parc, un gran mur perimetral cobert de vegetació mediterrània ens dóna pas, a través d'un accés de formes gaudinianes, a l'interior del recinte. Al bell mig hi trobem la plaça de la Sardana, zona de trobada, envoltada de cabanes destinades als jocs de la mainada.

Un espai d'aspecte lunar amaga una planta pneumàtica de recollida de residus, una prova més de la preocupació de Jean Nouvel per la preservació del medi ambient, com ho és també el fet que bona part del parc és regat amb aigües freàtiques. Efectivament, la densa vegetació interior del jardí, on hi predomina el salze, arbres d'ombra, lianes i flors, beurà d'aigua de la terra. Nouvel ha volgut fer d'aquest parc d'autor un espai al servei de tots, on es combinen hàbitats diferents i on podrem fruir d'un bon descans reposant a les cadires metàl·liques a l'ombra d'una espessa i acolorida vegetació.

Dades generals


Adreça: Avinguda Diagonal, 130 (08005). Barcelona
Telèfon: 010
Web: www.bcn.cat/parcsijardins
Horari: De l'1 de novembre al 31 de març, de 10 a 19h.
De l'1 d'abril al 31 d'octubre, de 10 a 21h.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


Per a famílies amb nens, és molt recomanable l'àrea de joc infantil integradora i accessible. És una zona amb jocs que tenen més d'una interpretació, és a dir, que no responen a una tipologia única, que es poden practicar a diferents velocitats i amb diferents recorreguts. Es potencien els jocs de manipulació, de taula i els quals comporten experiències sensorials. Tots els jocs que hi ha s'han escollit perquè tots els nens, amb discapacitats o sense, puguin gaudir de l'espai, ja sigui ajudats pels seus tutors o de forma independent. Cadascun dels jocs té una placa que indica l'edat recomanada dels nens als quals va destinat.

En total són 10 els parcs que compten amb aquest tipus de zones de joc infantil totalment accessible.
Discapacitat motriu

Data de l'última actualització: 02/08/2023

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments