Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Plaça Sant Felip Neri


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Plaça Sant Felip Neri

Plaça Sant Felip Neri

Romàntica i amb un toc decadent, la plaça Sant Felip Neri és un racó imprescindible en el passeig pel Barri Gòtic. Presidida per l'església barroca que la bateja, la plaça disposa d'alguns elements històrics que la fan especialment atractiva, sobretot quan s'hi percep el silenci.

Petits i laberíntics carrerons del Barri Gòtic desemboquen en aquest racó impensable de la ciutat. Una plaça petita presidida per una encantadora font i dominada per l'església barroca de Sant Felip Neri. A un cantó, els edificis dels antics gremis dels calderers i dels sabaters, van trobar aquí una nova ubicació després del trasllat des del seu emplaçament original, als carrers de la Bòria i Corribia, respectivament.

Al costat de l'església, hi sobreviu l'escola de Sant Felip Neri. Quan els nens de l'escola no juguen a la plaça i s'hi escolta el silenci, potser percebrem encara el so de les bombes que hi van caure, des del cel, aquell fatídic gener del 1938. En veiem les ferides cicatritzades a la façana principal de l'església. Encara semblen fer mal. Una placa ens recorda que el bombardeig dels avions feixistes va acabar amb la vida de 42 persones, molts dels quals eren nens que s'havien resguardat al refugi antiaeri de sota l'església. Ara però, els infants juguen a l'ombra de les acàcies, aliens a aquest passat en una plaça que és porta d'entrada al Call jueu de Barcelona.

Dades generals


Adreça: Plaça Sant Felip Neri. Barcelona
Horari: A consultar.

Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


Aquesta plaça forma part de l'itinerari Walking Tour Gòtic
Discapacitat motriu: accessible amb ajuda
El terra de la plaça és amb llambordes i és una mica irregular.

Data de l'última actualització: 30/09/2019

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments