Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Abaceria Central Market


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Mercat de l'Abaceria Central

Abaceria Central Market

Al cor de l'antiga Gràcia obrera, el mercat de l'Abaceria de Barcelona us obre les portes a un mar de sensacions i vivències. Dóna gust comprar-hi o simplement passejar-hi, acompanyats dels característics reclams de les venedores que sedueixen el més exigent dels compradors.

A mitjans del segle XIX, quan la nova societat industrial de Barcelona demanava espais i infraestructures urbanes més racionals i adaptades al desenvolupament demogràfic, els mercats ambulants de la ciutat i les viles van començar a cobrir-se. És el cas del Mercat de l'Abaceria Central de la vila de Gracia. Situat a la Travessera de Gràcia, fou inaugurat el 1892 sota el nom de mercat de Santa Isabel, fruit de l'ordenació necessària dels pagesos que venien a la veïna plaça de la Revolució de Gràcia. Va ser l'industrial Puigmartí, propietari de la fàbrica Puigmartí o el Vapor Nou, qui en va impulsar la construcció. L'estructura del mercat de l'Abaceria Central, de ferro i obra vista, s'organitza en tres naus. La central, i la més ample, destaca per la coberta en forma de teulada ovalada. L'ara anomenat mercat de l'Abaceria, guarda encara l'atmosfera de la Gràcia més popular.

Dades generals


Adreça: Passeig de Sant Joan, 168 (provisional) (08037). Barcelona
Telèfon: 932 136 286
Web: www.mercatabaceria.cat
E-mail: info@mercatabaceria.cat
Horari: De dilluns a dijous, de 8 a 14.30h i de 17 a 20.30h. Divendres, de 8 a 20.30h. Dissabte, de 8 a 15h.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


El Mercat de L’Abaceria Central no té barreres arquitectòniques. Es un equipament municipal accessible amb cadira de rodes.
Hi ha un seguit de parades, no alimentàries, adossades a la façana principal (Travessera de Gràcia) i a les laterals dels carrers de vianants (carrer Mare de Déu dels Desemparats i carrer Torrijos). Dins el mercat, a més de les parades, hi ha cafeteries amb servei a les taules i una zona central de descans i jocs anomenada "la placeta del mercat".

El mercat té 6 accessos a peu pla, amplis i amb portes de vidre de doble full, corredisses.
S’admeten gossos pigall i gossos d’assistència en tot el recinte.

Discapacitat motriu
Aparcament:
Just davant la façana principal del mercat hi ha un pàrquing de pagament. Per accedir al mercat cal sortir a l’exterior mitjançant un ascensor i creuar la Travessera de Gràcia per entrar per la porta principal del mercat.

Entrada:
L’entrada principal té una porta de vidre, de doble full, corredissa i d’uns 150 cm d’ample.
Les voreres que envolten el mercat no són gaire amples, excepte per la part del darrere (carrer Puigmartí), que serveix de zona de càrrega i descàrrega de mercaderies.

Circulació per l’interior del mercat:
La circulació per l’interior del mercat no presenta cap dificultat. Passadissos amplis amb diversos tipus de paviment. A les parets laterals del mercat hi ha bancs per descansar. Al mig del recinte s’hi ubiquen les peixateries, zona que presenta alguns pendents, si bé són de molt poca inclinació.

Lavabo:
Hi ha dos lavabos adaptats. El de dones és al fons del passadís lateral dret tot entrant per la porta principal. El rentamans té un peu i l'aixeta és de monocomandament. El WC té una barra fixa i una altra abatible. Disposa també de canviador per a nadons. Sempre està obert.
El lavabo adaptat d'homes és al fons del passadís lateral esquerre. Per accedir-hi cal demanar la clau a l’encarregat del mercat. Aquesta cabina té un rentamans amb peu, una aixeta de monocomandament i el WC només té una barra fixa. Disposa també d’un canviador per a nadons.
Cal tenir present que els lavabos adaptats d’aquest mercat estan senyalitzats amb el pictograma del canviador per a nadons en lloc de la cadira de rodes.


Data de l'última actualització: 28/11/2019

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments