Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Muralla i aqüeductes romans (Casa de l'Ardiaca)


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Muralla i aqüeductes romans (Casa de l'Ardiaca)

Imatge: Jordi Calafell

La muralla romana adossada a la Plaça Nova de Barcelona ens guarda un secret. Just a l'altre cantó de la primitiva paret romana, hi ha l'entrada a la Casa de l'Ardiaca, on s'hi poden veure restes arqueològiques. Entrant al pati de la Casa de l'Ardiaca descobrirem una construcció on es barregen totes les èpoques i estils.

La Casa de l'Ardiaca, residència de la jerarquia eclesiàstica dels ardiaques des del segle XII, ha estat objecte de moltes modificacions, com la que la unificà a la casa del Degà, a principis del segle XVI. Va ser llavors quan s'hi va col·locar el pati central porxat. D'aquesta època daten les decoracions renaixentistes que s'adapten a l'estructura gòtica flamígera de l'edifici inicial. Una escala ens condueix cap a la terrassa superior, una balconada al més pur estil Romeu i Julieta. Al fons de la Casa de l'Ardiaca, descobrirem que la paret on es recolza forma part de l'antiga muralla romana de Barcelona. Aquesta muralla es troba adossada, per un cantó, al fragment de la còpia de l'aqüeducte que neix a la porta d'entrada de la ciutat.

L'altra sorpresa, però, la trobem un cop a fora, a la façana principal. L'any 1895 el Col·legi d'Advocats s'establia al recinte i encarregava a l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner el disseny d'una bústia. Els elements modernistes que la formen són d'un intens simbolisme: les tres orenetes asseguren la llibertat de la justícia, mentre que els procediments burocràtics, simbolitzats per la tortuga, representen els entrebancs que tot ho retarden. Des de l'any 1921 la Casa de l'Ardiaca és seu de l'Arxiu històric municipal de Barcelona.

Dades generals


Adreça: Carrer de Santa Llúcia, 1 (08002). Barcelona
Telèfon: 932 562 255
Horari: De dilluns a divendres, de 9 a 19.30h. Dissabte, de 10 a 19.30h.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


Discapacitat motriu
L'accés al pati de la Casa de l'Ardiaca té una escala de 4 graons i una rampa alternativa de llistons de fusta, de 11 metres de llarg i un pendent del 8%, sense passamans.
Des del pati, de sòl antic i una mica irregular, hi ha una altra rampa per accedir a la sala d’exposicions on es poden contemplar les restes de la muralla i l'aqüeducte romà. Aquesta rampa té una llargada de 5 metres i un pendent del 7%. A l’interior l’espai és ampli i el terra uniforme i antilliscant.
L’entrada és gratuita.

Data de l'última actualització: 22/10/2019

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments