Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Fundació Joan Miró


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Fundació Joan Miró

Fundació Joan Miró

La Fundació Joan Miró, situada al parc de Montjuïc a Barcelona, es troba en un magnífic edifici de marcat estil mediterrani,obra de Josep Lluís Sert. Actualment conté la col·lecció pública més important de l'obra de l'artista Joan Miró.

La trajectòria artística de Miró i les molt diverses tècniques utilitzades al llarg de la seva carrera són a bastament representades en les més de 14.000 peces que s'exposen a la seva fundació. Les 217 pintures, les 178 escultures, els diversos gravats i tèxtils i els més de 8.000 dibuixos permeten conèixer a fons el procés creatiu del genial artista català. A més de les obres de Joan Miró, el fons es complementa amb una petita col·lecció d'art contemporani integrada per diverses peces provinents de donacions i préstecs d'altres artistes de renom.

La Fundació Joan Miró s'ha convertit durant aquests anys en un referent internacional en l'àmbit artístic, que ofereix al visitant de Barcelona un ampli programa d'exposicions d'art contemporani que va des de les avantguardes històriques fins a les últimes tendències de l'art actual. També posa a l'abast dels joves creadors un espai expositiu únic per a la recerca artística i l'experimentació.

Si esteu interessats en els museus d'art no us perdeu l'Articket. El passaport amb accés als 6 millors museus d'art de Barcelona, sense cues, vàlid durant 12 mesos i amb un estalvi del 45%.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades generals


Adreça: Parc de Montjuïc s/n (08038). Barcelona
Telèfon: 934 439 470
Horari: Novembre - març: dimarts a diumenge i festius, de 10 a 18h. | Abril - octubre: dimarts a dissabte, de 10 a 20h. Diumenge i festius, de 10 a 18h. | Tancat: 1 gener, 24, 25 i 26 desembre.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


La Fundació Joan Miró té un públic divers amb necessitats i capacitats diferents, per això ofereix un programa que garanteix l’accessibilitat a tots els serveis del museu.

-Edifici accessible amb cadira de rodes
-Audioguia amb bucle magnètic individual
-Espai de consulta accessible i recursos per a persones amb discapacitat sensorial
-Activitats i visites guiades accessibles adaptades per a tots els públics

Les persones amb tarjeta de discapacitat tenen tarifa reduïda.

És un dels equipaments culturals que participa en el programa socioeducatiu Apropa Cultura

Contacte per a qüestions d’accessibilitat: montse.quer@fundaciomiro-bcn.org
Discapacitat visual
La Fundació ofereix diferents activitats i recursos perquè les persones cegues o amb baixa visió puguin gaudir de la visita:

-Maqueta tàctil de l’edifici, escala 1:100, retolada amb tinta i braille.
-Visita comentada sobre l’edifici amb maquetes tàctils i maquetes explicatives del procés de construcció del formigó armat, retolades amb tinta i braille
-Visites dinamitzades al voltant de l’obra de Joan Miró (escultures, pintures i gravats) amb materials tàctils de suport
-Per a les persones cegues que ho sol•licitin, possibilitat de tocar algunes escultures (amb els guants que se’ls facilitaran)
-Préstec de lents oculars per als visitants que ho demanin a recepció, i lupes de llum a les sales per consultar els catàlegs i publicacions de la Fundació.
-Espai de consulta accessible amb ordinadors des dels quals s’accedeix a "Play Miró" (continguts interactius en línia sobre la vida i l’obra de Joan Miró), amb vídeos i activitats específiques per a persones cegues. Play Miró també és accessible des de la pàgina web de la Fundació Joan Miró.
Gos pigall Elements tàctils Braille Ajudes òptiques o lletra ampliada
Discapacitat auditiva
- Bucles magnètics fixos a l’auditori, a recepció i, d’ús individual, a les audioguies del museu
- Visites comentades amb interpretació de llengua de signes i lectura labial per als grups que ho sol•licitin amb antelació
- Espai de consulta accessible amb ordinadors des dels quals s’accedeix a Play Miró (continguts interactius en línia sobre al vida i l’obra de Joan Miró), amb vídeos i activitats subtitulades. Play Miró també és accessible des de la pàgina web de la Fundació Joan Miró
- Espectacles infantils amb intèrpret de llengua de signes
-Tallers per a famílies amb intèrpret de llengua de signes
Bucle magnètic Llengua de signes
Discapacitat motriu
A la Fundació Miró s’hi pot arribar en transport públic accessible (Bus o Funicular de Montjuïc).

L’entrada principal del museu és accessible amb cadira de rodes (rampa amb un 10% de pendent).

Hi ha dues places d’aparcament reservades davant de la Fundació.

Totes les àrees del museu, sales temporals, col•lecció permanent, restaurant, botiga, llibreria i biblioteca són accessibles amb cadira de rodes.

L'edifici té lavabos adaptats.

Servei de préstec de cadires de rodes i seients transportables. Cal demanar-ho a recepció.

Data de l'última actualització: 12/12/2019

Tornar a l'índex de la fitxa

Reserves


CallCenter
Servei personalitzat en diversos idiomes d'informació turística de Barcelona per telèfon, fax, i e-mail. Aquí poden assessorar-te i ajudar-te a reservar i comprar tours, espectacles, etc.

Horari: de dilluns a divendres de 08 a 20 h.

Telèfon: 932 853 832

Fax: 932 853 831

E-mail: infoaccess@barcelonaturisme.com

Compra online. BCN Shop: Botiga virtual de Turisme de Barcelona on pots realitzar les teves compres de productes i serveis turístics.

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments