Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Fundació Antoni Tàpies


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Fundació Antoni Tàpies

Fundació Antoni Tàpies

Situada en un dels edificis més representatius de la Barcelona modernista, obra de Lluís Domènech i Montaner, la Fundació Antoni Tàpies conté una de les col·leccions més completes de les obres d'art de l'artista català.

La Fundació Antoni Tàpies va ser creada l'any 1984 amb l'objectiu de promoure l'estudi i el coneixement de l'art modern i contemporani. Amb aquesta finalitat, la Fundació va obrir les portes el 1990 a la seu de l'antiga Editorial Montaner i Simon a Barcelona.

Actualment combina l'organització d'exposicions temporals, simposis, conferències i cicles de cinema amb l'edició de publicacions diverses que acompanyen les activitats i mostres periòdiques dedicades a Antoni Tàpies. En aquest sentit, la Fundació, constituïda majoritàriament a partir de les donacions d'Antoni i Teresa Tàpies, disposa d'una de les col·leccions més complertes d'obres d'art de Tapies i ofereix una visió de tots els períodes de la seva trajectòria creativa. També presenta una àmplia gamma d'exposicions d'altres artistes contemporanis.

Si esteu interessats en els museus d'art no us perdeu l'Articket. El passaport amb accés als 6 millors museus d'art de Barcelona, sense cues, vàlid durant 12 mesos i amb un estalvi del 45%.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades generals


Adreça: Carrer d'Aragó, 255 (08007). Barcelona
Telèfon: 934 870 315
Web: www.fundaciotapies.org
Horari: Dimarts a dissabte, de 10 a 19h. | Diumenge, de 10 a 15h. | Tancat: 1 i 6 gener, 25 i 26 desembre.
Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


La Fundació Antoni Tàpies no té pràcticament barreres arquitectòniques.
L'edifici antic està ben adaptat per acollir visitants amb cadira de rodes. A la part posterior d'aquest edifici antic, s'hi va construir en època recent un annex d'ampliació que és tot accessible.

Servei de préstec de cadira de rodes. Demanar a recepció.
S'admeten gossos pigall i gossos d'assistència en tot el recinte.

Es programen activitats per a famílies, centres educatius i públic en general, així com visites comentades tant a la col·lecció permanent com a les exposicions temporals.

És un dels equipaments culturals que participa en el programa socioeducatiu Apropa Cultura

Per a una visita adaptada a les necessitats concretes d'un grup, cal fer reserva prèvia amb 15 dies d'antelació trucant al 932 075 862 o enviant un correu electrònic a reserves@ftapies.com.

Discapacitat visual
Per al públic escolar i familiar s’organitzen activitats didàctiques, amb materials de suport que mostren les textures i els materials utilitzats per Antoni Tàpies en les seves obres. Aquests elements tàctils són també molt útils per a visites comentades amb persones cegues o discapacitat visual.

Gos pigall Elements tàctils
Discapacitat auditiva
Els audiovisuals que es mostren a les sales d'exposicions solen estar subtitulats.

Discapacitat motriu
Entrada:
L'entrada principal d'accés té un graó de 12 cm de alçada. L'accés alternatiu per a usuaris de cadira de rodes es troba a la porta lateral esquerra, on hi ha un rètol amb el pictograma corresponent i un timbre d'avís. El personal surt a obrir aquesta porta i facilita l'accés, ja sigui per la rampa (que és curta però de pendent pronunciada) o bé instal·lant una rampa mòbil que suavitza la inclinació de la rampa fixa. Just davant d'aquesta entrada, hi ha un ascensor de dimensions molt àmplies que comunica amb l'àrea de Recepció i amb les sales d'exposició.

Recepció:
La recepció és a mitja planta per sota del nivell del carrer. En aquesta àrea hi ha també la llibreria-botiga i les taquilles de consigna.
El mostrador d'atenció al públic té dues alçades, una de 122 cm i l'altra de 76 cm. La part baixa només permet l'aproximació lateral amb la cadira de rodes.
Les taquilles de consigna tenen una alçada màxima de 103 cm.

Mobilitat a l'interior:
L'itinerari interior no presenta dificultats de circulació. Les sales són àmplies i, entre els elements expositius, hi ha espai suficient per circular amb cadira de rodes.
El paviment és antilliscant.
A la planta -1 hi ha la sala d'exposicions principal, l'auditori i els lavabos.
A la planta -2 hi ha la sala d'exposicions temporals. Aquí hi ha dos nivells, separats per una escala de 3 graons. Per salvar aquest desnivell, hi ha una plataforma elevadora per a les cadires de rodes.
A la planta 1 hi ha un espai expositiu i la biblioteca de la Fundació. La porta d'accés a la biblitoeca té un petit ressalt de 4 cm.

Ascensors:
Hi ha dos ascensors, que es poden utilitzar lliurement i connecten totes les plantes.
El de l'edifici antic (amplada de la porta, 125 cm) no arriba al terrat. L'ascensor que hi ha a la part moderna de l'edifici (amplada de la porta, 80 cm) és el que dóna accés al terrat, on hi ha la gran escultura “Mitjó”.

Lavabos:
Hi ha un lavabo adaptat a la planta -1.
La porta de la cabina és corredissa i fa 81 cm d'amplada. Hi ha una barra fixa de suport a l'esquerra del WC, i una barra abatible a la dreta. Sota el rentamans hi ha un espai lliure amb una alçada de 71 cm i 46 cm de fons.

Llibreria-botiga:
És a l'entreplanta inferior, on hi ha la recepció i l'àrea d'atenció al públic.
El mostrador de la botiga té dues alçades: 122 i 76 cm. L'espai és adequat per a persones amb cadira de rodes.

Discapacitat cognitiva
La Fundació Tàpies col·labora amb projectes d'inclusió social i ofereix activitats adaptades per a persones amb necessitats de comprensió i aprenentatge.

Data de l'última actualització: 12/12/2019

Tornar a l'índex de la fitxa

Reserves


CallCenter
Servei personalitzat en diversos idiomes d'informació turística de Barcelona per telèfon, fax, i e-mail. Aquí poden assessorar-te i ajudar-te a reservar i comprar tours, espectacles, etc.

Horari: de dilluns a divendres de 08 a 20 h.

Telèfon: 932 853 832

Fax: 932 853 831

E-mail: infoaccess@barcelonaturisme.com

Compra online. BCN Shop: Botiga virtual de Turisme de Barcelona on pots realitzar les teves compres de productes i serveis turístics.

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments