Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Museu d'Història de Catalunya


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Museu d'Història de Catalunya

Museu d'Història de Catalunya

Creat l'any 1996 a Barcelona amb l'objectiu de difondre la història de Catalunya, el Museu d'Història de Catalunya fou ubicat a l'edifici que antigament era la seu dels magatzems del Port Vell de Barcelona, construït l'any 1900 i conegut com a Palau del Mar.

El Museu d'Història de Catalunya té com a finalitat exposar i difondre la història de Catalunya com a patrimoni col·lectiu, conservar els objectes que s'hi relacionen i enfortir la identificació dels ciutadans amb la història nacional. En compliment de les seves finalitats, s'articula com a museu narratiu, a fi i efecte d'acollir i conservar objectes relatius a la història de Catalunya com a suport de la narració històrica, i promoure i organitzar activitats de difusió i promoció de aquesta història catalana, i cooperar a divulgar-la i estudiar-la.

Per tot això, l'exposició permanent del museu mostra, d'una manera interactiva i innovadora, la història de Catalunya des dels seus orígens remots fins avui dia. Al llarg de les seves quatre plantes, el Museu d'Història de Catalunya estructura la visita cronològicament en vuit àmbits, on es mostren escenografies i recreacions de fets històrics i elements d'allò més quotidians, com són, entre d'altres, l'alimentació i la indumentària. L'oferta es complementa amb exposicions temporals i altres activitats, que fan d'aquest espai un recinte d'imprescindible visita.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades generals


Adreça: Plaça de Pau Vila, 3. Palau de Mar (08003). Barcelona
Telèfon: 932 254 700
Web: www.mhcat.cat
Horari: Dimarts a dissabte, de 10 a 19h. Dimecres, de 10 a 20h. Diumenge i festius, de 10 a 14.30h. | Tancat: 1 i 6 gener, 1 maig, 25 i 26 desembre.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


El Museu d'Història de Catalunya no presenta barreres arquitectòniques i conté molts elements susceptibles de ser tocats per part de persones amb discapacitat visual.

Es fan visites comentades gratuïtes (incloses en el preu de l’entrada) els diumenges al migdia. Consulteu el web per conèixer els horaris.

Visites per a grups, prèvia concertació amb 15 dies d'antelació. Telèfon: 93 225 42 44 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 15,30 a 17,30 h) mhcvisites.cultura@gencat.cat.

També s’ofereixen activitats per a persones amb discapacitat psíquica.

Les persones amb discapacitat, degudament acreditades amb la targeta del Departament de Benestar Social i Família, els aturats, i les majors de 65 anys tenen entrada gratuïta.
Discapacitat visual
Plafons informatius amb lletra i mida de contrast adient.

Hi ha una maqueta tàctil de la Sagrada Família, de grans dimensions. Caldrà que demaneu al personal de seguretat que us retirin el cordó que la protegeix.

Així mateix, a d’altres monuments d’arreu de Catalunya que pertanyen al Museu d’Història (com per exemple la Seu Vella de Lleida), hi ha també maquetes in situ del mateix monument.

Es poden tocar altres maquetes i objectes, que tot i no estar adaptades per a persones amb discapacitat visual, són útils i entenedores. Hi ha algunes escenografies que sota la supervisió del guia o educador es podran tocar, com ara la casa de la prehistòria o la cuina dels anys 30. D’altres escenografies i recreacions es poden gaudir sense necessitat de sol•licitar permís, com ara les escoles o la torre d’un castell.

A la tercera planta podreu escoltar molts fragments radiofònics o d’esdeveniments històrics així com música o himnes.

Els botons dels ascensors tenen alt relleu i Braille.
Gos pigall Elements tàctils Braille Ajudes òptiques o lletra ampliada
Discapacitat auditiva
El personal ha rebut formació bàsica en llengua de signes (LSC).

Si es sol•licita prèviament, el guia de la visita pot utilitzar un micròfon i amplificador de so.
Llengua de signes
Discapacitat motriu
L’edifici és tot accessible, inclosa la cafeteria i la terrassa.
L'entrada és a peu pla i les portes d'accés són automàtiques.
Les plantes es comuniquen mitjançant rampes i ascensors amplis.

Només en algunes escenografies, per les seves característiques, els usuaris de cadira de rodes no hi podran entrar. Aquestes són la torre del castell i l’església romànica. En d’altres, com la sínia àrab, s’ha renovat el seu muntatge per a permetre donar la volta amb la cadira a tot el procés.

Hi ha lavabos adaptats a la planta baixa i a la quarta, on es troba la cafeteria.

Servei de préstec de cadires de rodes.
Discapacitat cognitiva
El Museu d'Història de Catalunya ofereix els itineraris “Tocaràs el passat” per veure com han canviat les cases i la forma de vida de les persones al llarg del temps i “El sucre: quina història”, basat en els aliments i els hàbits alimentaris dels diferents pobles i cultures, adequats a les persones amb discapacitat mental o intel•lectual.

Possibilitat d’adaptar altres visites o activitats a les necessitats concretes del grup.

Data de l'última actualització: 10/12/2019

Tornar a l'índex de la fitxa

Reserves


CallCenter
Servei personalitzat en diversos idiomes d'informació turística de Barcelona per telèfon, fax, i e-mail. Aquí poden assessorar-te i ajudar-te a reservar i comprar tours, espectacles, etc.

Horari: de dilluns a divendres de 08 a 20 h.

Telèfon: 932 853 832

Fax: 932 853 831

E-mail: infoaccess@barcelonaturisme.com

Compra online. BCN Shop: Botiga virtual de Turisme de Barcelona on pots realitzar les teves compres de productes i serveis turístics.

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments