Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / CosmoCaixa - Museo de la Ciencia


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Museu de la Ciència CosmoCaixa

Museu de la Ciència CosmoCaixa

El Museu de la Ciència CosmoCaixa, és l'espai de l'Obra Social "la Caixa", dedicat a estimular el coneixement i l'opinió científica dels ciutadans mitjançant exposicions i activitats diverses.

A través de les diferents sales que formen les seves instal·lacions, el Museu de la Ciència CosmoCaixa, posa a l'abast del visitant tot un seguit d'activitats i exposicions, tan permanents com temporals, amb la intenció d'apropar la ciència a tothom qui ho desitgi.

Entre els espais i exposicions més singulars del museu destaca l'exposició permanent "La Sala Univers" on podreu descobrir el cosmos i la seva evolució des del Big Bang fins ara. Un recorregut interactiu que es remunta a la creació del cosmos, recorre l'evolució de les espècies i penetra en les profunditats del cervell humà. El "Bosc inundat", que recrea un ecosistema amazònic dins d'un hivernacle de 1.000 metres quadrats i que acull piranyes, cocodrils i d'altres espècies animals i vegetals típiques de la zona; el "mur geològic" format per set grans talls de roca real que permeten interpretar la geologia del món i el "Micrarium", un nou espai permanent on us podreu submergir i explorar el món microscòpic de tota mena de materials, naturals i artificials, orgànics i inorgànics a través de diferents instruments de magnificació.

El Museu de la Ciència CosmoCaixa ofereix, també, altres espais, exposicions i activitats dedicats a la Ciència per a petits, grans i famílies: el "Planetari Bombolla", el "Creactivity" i altres tallers familiars i espectacles on es combinen arts escèniques i ciència.

Però si el contingut del museu és fascinant, també el continent és remarcable des del punt de vista arquitectònic. L'edifici de Cosmocaixa és un bell exemple de l'arquitectura modernista, construït entre els anys 1904 i 1909 per Josep Domènech i Estapà. La moderna ampliació que es va fer l'any 2004 va posar en valor l'edifici centenari tot integrant-lo en un nou context.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades generals


Adreça: Carrer d'Isaac Newton, 26 (08022). Barcelona
Telèfon: 932 126 050
Web: https://cosmocaixa.es
Horari: Diari, de 10 a 20h. | 5 gener, 24 i 31 desembre, de 10 a 18h. | Tancat: 1 i 6 gener i 25 desembre.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


Les instal•lacions del CosmoCaixa de Barcelona estan adaptades per a persones amb discapacitat física i s’ofereixen facilitats i alguns recursos per a persones amb discapacitat visual i auditiva.

Les persones amb tarjeta de discapacitat i un acompanyant, tenen entrada gratuïta.

La parada de transport públic més propera és la de l’autobus 196, que està davant del mateix museu. Aquest bus surt de la plaça Kennedy (Estació Av. Tibidabo, final de la L7 de FGC-Ferrocarrils de la Generalitat).

El restaurant del museu és bufet lliure.
Discapacitat visual
CosmoCaixa de Barcelona disposa d’una instal•lació d’encaminaments amb bandes rugoses podotàctils i amb contrast de color que condueixen fins al planetari.

Per a persones amb deficiències visuals el planetari compta amb un sistema d’audiodescripció.

Per facilitar l’accés a les diverses plantes hi ha indicacions en Braille a les botoneres dels ascensors.

El Museu ofereix dues activitats que tot i no tenir recursos específics per a persones amb discapacitat visual són recomanables: el Toca Toca i el Bosc Inundat. L’espai Toca, Toca permet estar en contacte directe amb la flora i la fauna de diferents hàbitats i s'hi poden tocar diversos animals. L’espai El Bosc Inundat reprodueix un bosc amazònic i és recomanable per a persones amb discapacitat visual per les sensacions i els sons que s’hi reprodueixen.

Hi ha d’altres elements que es poden tocar al museu com reproduccions de cranis de les diverses evolucions de l’home.
Gos pigall Elements tàctils Braille Àudiodescripció
Discapacitat auditiva
Hi ha bucle magnètic a les guixetes, al punt d’informació i al planetari.
Bucle magnètic
Discapacitat motriu
El museu disposa de cadires de rodes per facilitar la mobilitat de les persones amb dificultats per desplaçar-se. Per poder utilitzar-les, només cal adreçar-se al punt d’informació de l’entrada principal.

L’edifici consta de sis plantes que es comuniquen mitjançant diversos nuclis d’ascensors força amplis, escales mecàniques i itineraris per rampes, el pendent de les quals varia entre el 8% i el 16%. Hi ha una rampa panoràmica en forma de cargol que comunica cinc plantes del museu, amb un pendent del 10% i sense replans intermedis. Per a les persones amb cadira de rodes és preferible accedir a les diferents sales fent servir un ascensor.

A l’entrada principal del planetari hi ha escales. Les persones amb cadira de rodes hi han d’accedir per la part del darrere i s’han de situar a l’última fila perquè és esglaonat.

Les sales Clik i Flash i Planetari Bombolla, per a infants de 3 a 7 anys, tenen l’accés al mateix nivell del terra. L’Auditori i la sala Àgora són esglaonats i les persones amb cadira de rodes s’han de situar a la primera o a l’última fila perquè s’hi pot accedir des de l’entrada del davant i des de la del darrera.

La botiga i la cafeteria es troben situades a peu pla. Si es va amb cadira de rodes es pot accedir al restaurant per mitjà d’una rampa alternativa que té el 8% de pendent.

El museu disposa de pàrquing, amb les corresponents places reservades per a persones amb discapacitat.

L’edifici disposa de lavabos adaptats a totes les plantes.

Data de l'última actualització: 25/02/2014

Tornar a l'índex de la fitxa

Reserves


CallCenter
Servei personalitzat en diversos idiomes d'informació turística de Barcelona per telèfon, fax, i e-mail. Aquí poden assessorar-te i ajudar-te a reservar i comprar tours, espectacles, etc.

Horari: de dilluns a divendres de 08 a 20 h.

Telèfon: 932 853 832

Fax: 932 853 831

E-mail: infoaccess@barcelonaturisme.com

Compra online. BCN Shop: Botiga virtual de Turisme de Barcelona on pots realitzar les teves compres de productes i serveis turístics.

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments