Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / MUHBA - Museu d'Història de Barcelona - Plaça del Rei


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

MUHBA - Museu d'Història de Barcelona - Plaça del Rei

MUHBA - Museu d'Història de Barcelona - Plaça del Rei

Al subsòl de la plaça més emblemàtica del Barri Gòtic a Barcelona hi trobem un impressionant recorregut arqueològic, que permet conèixer com era la colònia romana de Barcino.

A més de 4.000 m2 de restes arqueològiques, situat sota la plaça, el conjunt és format pel Palau Comtal, del segle XI, posteriorment Palau Reial Major, residència dels reis de Catalunya i Aragó a la ciutat, on destaquen el Saló del Tinell i la capella palatina de Santa Àgata, del segle XIV. Més tard, es va construir la torre-mirador del rei Martí del segle XVI. La Casa Padellàs, palau gòtic traslladat al principi del segle XX a la plaça del Rei, completa el conjunt monumental.

La col·lecció del museu consta principalment d'objectes procedents d'excavacions que comprenen materials tan diversos com ceràmica, material lític, inscripcions, vidre, orfebreria, escultura de marbre i pedra, elements arquitectònics, material orgànic, monedes, etc.,amb una cronologia que abasta des del període neolític la baixa Edat Mitjana. Cal destacar la col·lecció de busts romans, procedents majoritàriament de les excavacions fetes a les muralles romanes, l'epigrafia romana i hebrea, la ceràmica (plats, bols, sitres, gerros, aiguamans, càntirs i altres peces) o l'orfebreria. Les col·leccions d'objectes no procedents d'excavacions arqueològiques també són molt variades.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades generals


Adreça: Plaça del Rei, s/n (08002). Barcelona
Telèfon: 932 562 100
Web: www.museuhistoria.bcn.cat
Horari: Dimarts a dissabte, de 10 a 19h. Diumenge, de 10 a 20h. | Tancat: 1 gener, 1 maig, 24 juny i 25 desembre.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


El museu és pràcticament tot visitable per persones amb cadira de rodes.

Les persones amb discapacitat visual o auditiva poden demanar una visita guiada amb 2 ó 3 dies laborables d’antelació: Telèfon: 932 562 122 (de dilluns a dijous de 10 a 14 h i de 16 a 19 h. Divendres de 10 a 14 h) reservesmuhba@bcn.cat

Hi ha audioguies per als adults i per als nens, ambdues adaptades per a usuaris d’audiòfons.

Les persones amb discapacitat i majors de 65 anys, així com els titulars de la tarja rosa, tenen entrada gratuïta.
Discapacitat visual
S’ofereix a les persones amb discapacitat visual que ho sol•licitin la possibilitat de tocar algunes de les peces que es troben fora de les vitrines, com ara alguns busts i pedres amb inscripcions.
Gos pigall Elements tàctils
Discapacitat auditiva
Les audioguies es poden utilitzar amb audiòfons (a través de sistema de bucle magnètic).

Hi ha aparells de FM per a les visites comentades. Cal sol•licitar-ho per telèfon, fax o correu electrònic amb antelació.

El Museu ofereix interpretació a la Llengua de Signes per a qualsevol activitat. Cal sol•licitar-ho per telèfon, fax o correu electrònic amb antelació.
Bucle magnètic Llengua de signes
Discapacitat motriu
El Museu d’Història de Barcelona compta amb rampes a les diferents entrades i elevador a la sortida per salvar el desnivell de l’avantcambra del Saló del Tinell.

Hi ha ascensors amplis per accedir a l’exposició permanent i a les temporals. Només hi ha una part del subsòl arqueològic a la qual no s’hi pot accedir amb cadira de rodes, pels desnivells amb graons que hi ha. Proporcionalment, però, és només una part petita del recorregut.

La visita del subsòl arqueològic es fa per passarel•les metàl•liques de forats petits. Hi ha un remuntador d’escales per accedir a una de les sales.

L’edifici compta amb lavabos adaptats.

Servei de préstec de cadires de rodes.

Data de l'última actualització: 10/12/2019

Tornar a l'índex de la fitxa

Reserves


CallCenter
Servei personalitzat en diversos idiomes d'informació turística de Barcelona per telèfon, fax, i e-mail. Aquí poden assessorar-te i ajudar-te a reservar i comprar tours, espectacles, etc.

Horari: de dilluns a divendres de 08 a 20 h.

Telèfon: 932 853 832

Fax: 932 853 831

E-mail: infoaccess@barcelonaturisme.com

Compra online. BCN Shop: Botiga virtual de Turisme de Barcelona on pots realitzar les teves compres de productes i serveis turístics.

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments