Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Museu de Ciències Naturals de Barcelona


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona es troba a la zona del Fòrum, prop del mar i del riu Besòs. Situat en un edifici originalment dissenyat i ara transformat pels arquitectes Herzog & De Meuron,

El Museu allotja l'exposició permanent Planeta Vida, un viatge per la història de l'evolució conjunta de la vida i la Terra, i un retrat de la diversitat de la natura. Amb recursos museogràfics actuals, l'exposició exhibeix part de les col·leccions de zoologia, geologia i botànica que el Museu de Ciències Naturals de Barcelona ha conservat durant els seus 140 anys d'història. El Museu de Ciències també disposa d'espai per a exposicions temporals i activitats educatives i divulgatives, a més del Niu de Ciència (per a infants de 0 a 6 anys), la mediateca i la botiga.

L'exposició Planeta Vida, està estructurada en tres àmbits. El primer, La biografia de la Terra, narra l'evolució de la vida i el planeta des dels orígens fins avui. El segon, La Terra Avui, ens mostra com és avui dia el nostre Planeta i ens descobreix el món vibrant i divers de fòssils, animals, plantes, roques, minerals, fongs, microbis i algues. El tercer, Les Illes de Ciència, són recintes independents que es troben al llarg del recorregut i tracten temes com el comportament animal, l'evolució humana o com es classifiquen els éssers vius, entre d'altres.

El Terrat Viu, és la primera coberta silvestre de Barcelona. Es tracta d'un espai de 7.100m2 amb flora adaptada al clima Mediterrani i a la proximitat del mar. Des del Terrat Viu es pot gaudir de vistes magnífiques i inèdites del litoral de Barcelona i la costa del Maresme.

El museu es troba a l'interior de l'Edifici Fòrum, una original construcció en forma de triangle flotant, dissenyada pels arquitectes suïssos Jacques Herzog i Pierre de Meuron l'any 2004. Mesura vint-i-cinc metres d'altura i cent vuitanta de costat. La façana rugosa de color blau fosc està travessada per diverses franges de vidres que suggereixen l'aigua vessant des del sostre. Aquesta estructura està suspesa en l'aire mitjançant disset pilars, tot creant així un espai cobert d'ús públic a nivell de carrer. L'Edifici Fòrum és tot un emblema de la nova Barcelona.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades generals


Adreça: Plaça de Leonardo da Vinci, 4-5 (Edifici Fòrum) (08019). Barcelona
Telèfon: 932 566 002
Web: www.museuciencies.bcn.cat
Horari: Octubre - febrer: dimarts a divendres, de 10 a 17h. Dissabte, de 10 a 19h. Diumenge i festius, de 10 a 20h. | Març - setembre: dimarts a dissabte, de 10 a 19h. Diumenge i festius, de 10 a 20h. | Tancat: 1 gener, 1 maig, 24 juny i 25 desembre.
Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


El projecte d’accessibilitat al Museu Blau, iniciat l’any 2011, segueix ampliant i millorant els serveis i recursos a l’abast de les persones amb discapacitat.

El personal del museu ha rebut formació per a atendre públics amb discapacitat.

L’edifici no té barreres arquitectòniques i s’ofereixen visites guiades adaptades a les necessitats dels visitants amb discapacitat visual i auditiva. Reserves al mail museuciencies@bcn.cat
Discapacitat visual
L’edifici compta amb senyalització accessible per a persones amb discapacitat visual, incloent un plànol tàctil.

Hi ha tríptics d’informació del museu en grans caràcters i braille.

L'exposició de referència “Planeta Vida” compta amb un total de 17 taules interactives, amb 50 elements tàctils i cartel·les en grans caràcters i braille. Es pot sol•licitar una audioguia per a persones amb discapacitat visual, sobre el conjunt de l’equipament i en especial sobre aquesta exposició.

També per a aquests visitants s’ofereixen visites guiades gratuïtes (grups màxim de 8 persones més acompanyants). Són visites d’introducció al museu amb un recorregut didàctic per l’exposició “Planeta Vida”, centrat especialment en el bloc “La Terra avui”.
Gos pigall Elements tàctils Braille Àudiodescripció Ajudes òptiques o lletra ampliada
Discapacitat auditiva
El Museu Blau compta amb anells d’inducció magnètica a la sala d’actes i amb un bucle al taulell principal d’informació.

S’ofereixen visites guiades al museu en llengua de signes.

Com en el cas de les persones amb discapacitat visual, es basen en una introducció al museu i un recorregut per l’exposició “Planeta vida”. Els grups poden ser de màxim 10 persones.
Bucle magnètic Llengua de signes
Discapacitat motriu
Transport públic accessible (Metro, Tramvia i bus) molt a prop del museu. Hi ha aparcaments reservats al mateix edifici Fòrum i també al centre comercial proper de Diagonal Mar.

L’edifici és totalment accessible i hi ha lavabos adaptats. Préstec de cadira de rodes per als visitants que la necessitin.


Data de l'última actualització: 07/09/2016

Tornar a l'índex de la fitxa

Reserves


CallCenter
Servei personalitzat en diversos idiomes d'informació turística de Barcelona per telèfon, fax, i e-mail. Aquí poden assessorar-te i ajudar-te a reservar i comprar tours, espectacles, etc.

Horari: de dilluns a divendres de 08 a 20 h.

Telèfon: 932 853 832

Fax: 932 853 831

E-mail: infoaccess@barcelonaturisme.com

Compra online. BCN Shop: Botiga virtual de Turisme de Barcelona on pots realitzar les teves compres de productes i serveis turístics.

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments