Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Museu del Disseny de Barcelona


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Museu del Disseny de Barcelona

Museu del Disseny de Barcelona

El Museu del Disseny de Barcelona està situat a la Pl. de les Glòries al costat de dos grans centres culturals: L'Auditori i el Teatre Nacional. Conserva un vast patrimoni producte de la integració de diferents col·leccions.

El Museu del Disseny conserva un vast patrimoni —més de 70.000 objectes— producte de la integració de les col·leccions del Museu de les Arts Decoratives, el Museu de Ceràmica, el Museu Tèxtil i d'Indumentària i el Gabinet de les Arts Gràfiques.

El Museu del Disseny basat en un discurs «De les arts decoratives al disseny», és un museu consagrat a la cultura de l'objecte, sovint de l'entorn quotidià, a la seva concepció, al seu procés de fabricació, al seu ús i difusió, a la seva caducitat estètica o funcional, tot des de la lectura del segle XXI.

El Disseny Hub Barcelona promou el disseny i les indústries creatives de la ciutat i acull el Museu del Disseny, el Barcelona Centre de Disseny (BCD) i el Foment de les Arts Decoratives (FAD). L'edifici, projecte d'MBM Arquitectes, consisteix en una estructura longitudinal amb una part semisoterrada i una altra per sobre del nivell dels 14,5 m. La part subterrània de l'edifici acull espais de conservació i documentació, recerca i activitats educatives, oficines, biblioteca, i el bar-restaurant. La part de superfície té forma de paral·lelepípede tallat al biaix amb voladís cap a la plaça, i acull els espais expositius, la sala d'actes i l'auditori. Un llac exterior fa d'enllaç entre els dos nivells. L'exterior consta de plaques de zenc i vidre, que atorguen al conjunt un aspecte industrial amb reflexos metàl·lics. Destaca la instal·lació luminicoacústica realitzada per David Torrents en la qual, a través de la seva veu, s'acciona un grafisme lluminós realitzat amb leds sobre el paviment.

L'edifici Disseny Hub Barcelona presenta un alt grau de qualitat ambiental i de sostenibilitat, gràcies a un sistema de suficiència energètica: una pèrgola fotovoltaica, climatització mitjançant la xarxa urbana de calor i fred, i adaptació a la topografia per aprofitar les acumulacions d'energia de terra i reduir la demanda de climatització. El resultat és una reducció del consum d'energia del 70%. Disposa de la classificació A de sostenibilitat, que el situa entre els edificis de la ciutat més eficients.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades generals


Adreça: Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38 (08018). Barcelona
Telèfon: 932 566 800
Web: www.museudeldisseny.cat
Horari: Dimarts a diumenge, de 10 a 20h. | Tancat: 1 gener, 1 maig, 24 juny i 25 desembre.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


El Museu del Disseny no presenta barreres arquitectòniques i és accessible per a persones amb cadira de rodes.
El personal ha rebut formació en atenció a persones amb discapacitat.
S’admeten gossos pigall i gossos d’assistència a tot el recinte.

Discapacitat visual
Maqueta tàctil en 3D de l'edifici Disseny HUB Barcelona i el seu entorn, retolada amb tinta i braille.
Directori de l'edifici en lletra impresa i en braille.
Tant la maqueta com el directori es troben al vestíbul de la planta B (entrada pel carrer Àvila), just davant la porta d'accés a la Biblioteca El Clot-Josep Benet.
Hi ha encaminaments podotàctils de senyalització al terra.

Gos pigall Elements tàctils Braille Àudiodescripció
Discapacitat auditiva
Hi ha anell magnètic als taulells d'atenció al públic i també a l'Auditori.

Bucle magnètic
Discapacitat motriu
Com arribar en transport públic adaptat:
Els busos de TMB que cobreixen la zona són els de les línies 7, 92, 192 i H12, tots ells accessibles amb cadira de rodes.
L’estació de Metro Glòries (L1) està equipada amb ascensor, que permet accedir al vestíbul des de l’andana central per la sortida que indica Av. Meridiana. Des d’aquest vestíbul, amb un altre ascensor, s’accedeix a l’àrea propera a l’entrada al museu sense cap desnivell.
L’entrada al museu és també accessible des de l’estació Glòries de les línies de tramvia, TRAM T4, T5 i T6, sense cap tipus de desnivell, incloses les voreres, que estan adequadament rebaixades.

Aparcament:
A prop de l'entrada pel carrer Àvila (planta B), hi ha una plaça reservada i senyalitzada per a PMR.

Entrada:
L'edifici té dos accessos: plaça de les Glòries (planta 0) i carrer d'Àvila (planta B). En ambdós casos l’entrada és a peu pla.

Recepció:
Els taulells de recepció que hi ha a la planta 0 i a la planta B, tenen una alçada de 115 cm.

Mobilitat dins del museu:
Servei de préstec de dues cadires de rodes.
Hi ha escales mecàniques que comuniquen les diferents plantes de l'edifici, però les persones amb cadira de rodes poden fer ús dels ascensors amb una tarjeta de préstec. Demanar-la a recepció. Els ascensors són amplis, amb capacitat per a 13 persones.
L’itinerari per l’interior del museu no presenta dificultats de circulació. Les sales són àmplies, i entre els elements expositius hi ha suficient espai per circular amb cadira de rodes.
El paviment és antilliscant.
Hi ha seients per descansar al llarg del recorregut.

Lavabos:
Hi ha lavabos adaptats a totes les plantes de l’edifici.
També hi ha canviadors per a nadons a les plantes –1, B i 4.


Data de l'última actualització: 02/12/2019

Tornar a l'índex de la fitxa

Reserves


CallCenter
Servei personalitzat en diversos idiomes d'informació turística de Barcelona per telèfon, fax, i e-mail. Aquí poden assessorar-te i ajudar-te a reservar i comprar tours, espectacles, etc.

Horari: de dilluns a divendres de 08 a 20 h.

Telèfon: 932 853 832

Fax: 932 853 831

E-mail: infoaccess@barcelonaturisme.com

Compra online. BCN Shop: Botiga virtual de Turisme de Barcelona on pots realitzar les teves compres de productes i serveis turístics.

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments