Barcelona Turisme
Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Museu Nacional d'Art de Catalunya


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Museu Nacional d'Art de Catalunya

El Palau Nacional, edifici emblemàtic de l'Exposició Internacional celebrada a Barcelona l'any 1929, és la seu del Museu Nacional d'Art de Catalunya. El museu està situat a la muntanya de Montjuïc, un entorn privilegiat des del qual pots gaudir d'una vista magnífica i única de la ciutat de Barcelona.

El Museu Nacional permet al visitant fer un recorregut ininterromput per mil anys d'art a Catalunya, des del segle X fins al segle XX, mitjançant les seves quatre col·leccions permanents: l'art romànic i art gòtic, l'art del Renaixement i art Barroc, l'art modern, fotografia, dibuixos, gravats i cartells, i Gabinet Numismàtic de Catalunya.

L'Art Romànic i l'Art Gòtic. El conjunt de pintura mural romànica és un patrimoni únic en el seu gènere tant per la quantitat com per la qualitat de les pintures dels absis romànics, recreats in situ. El gòtic il·lustra la plenitud i el moment de màxima expansió territorial catalana en el context de l'Europa mediterrània de l'època.

L'Art del Renaixement i l'Art Barroc. Les exposicions d'art del Renaixement i del Barroc del museu mostren un discurs més internacional, de la mà de grans pintors, com ara El Greco, Zurbarán, Velázquez, Rubens, etc.

L'Art modern, Fotografia, Dibuixos, Gravats i Cartells, i Gabinet Numismàtic de Catalunya. Fons del museu pertanyent al patrimoni artístic de finals del segle XIX i les primeres dècades del segle XX, construït majoritàriament per exposicions d'artistes catalans, que s'articulen en un discurs que explica el Modernisme, el Noucentisme i les avantguardes sempre tenint en compte totes les arts.

La oferta cultural del museu es completa amb un ric calendari d'exposicions temporals.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades generals


Adreça: Palau Nacional. Parc de Montjuïc (08038). Barcelona
Telèfon: 936 220 360
Web: www.museunacional.cat
Horari: Octubre - abril: dimarts a dissabte, de 10 a 18h. Diumenge i festius, de 10 a 15h. | Maig - setembre: dimarts a dissabte, de 10 a 20h. Diumenge i festius, de 10 a 15h. | Tancat: 1 gener, 1 maig i 25 desembre.

Dissabte a partir de les 15h, primer diumenge de mes, 18 maig i 11 setembre, entrada gratuïta.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


L’edifici està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda en la majoria dels espais.

El museu ofereix visites guiades per a col•lectius amb necessitats especials. Per a informació sobre aquestes visites, cal posar-se en contacte amb el Departament d'Educació del museu, telèfon 936 220 375.

Entrada gratuïta per a titulars de la targeta acreditativa de la Discapacitat de la Generalitat de Catalunya.

El museu disposa d’audioguies en 6 idiomes: català, castellà, anglès, francès, italià i japonès.

Es permet l’accés de gossos pigall a tot l’edifici.

És un dels equipaments culturals que participa en el programa socioeducatiu Apropa Cultura

Discapacitat auditiva
El museu ofereix un servei gratuit de signoguia per a les persones sordes, amb vídeos explicatius signats i subtitulats. El dispositiu és una PDA en Llengua de Signes (LSC i LSE) i Sistema de Signes internacional (SSI).

També hi ha bucles magnètics per a la utilització de l’audioguia general.
Llengua de signes
Discapacitat motriu
Hi ha un aparcament municipal gratuït al costat del museu, amb places reservades per a persones amb mobilitat reduïda.

L’accés principal disposa té dues rampes de gran amplada. A l'interior, hi ha ascensor per accedir al primer pis, i els desnivells se solucionen amb plataformes salvaescales. L’amplitud de les sales permet una mobilitat còmoda a les persones amb cadira de rodes.

Préstec de cadires de rodes i cadires plegables al guarda-roba.

El museu disposa de lavabos adaptats en diversos punts: al vestíbul, a la Sala Oval i a la biblioteca.

Data de l'última actualització: 26/06/2014

Tornar a l'índex de la fitxa

Reserves


CallCenter
Servei personalitzat en diversos idiomes d'informació turística de Barcelona per telèfon, fax, i e-mail. Aquí poden assessorar-te i ajudar-te a reservar i comprar tours, espectacles, etc.

Horari: de dilluns a divendres de 08 a 20 h.

Telèfon: 932 853 832

Fax: 932 853 831

E-mail: infoaccess@barcelonaturisme.com

Compra online. BCN Shop: Botiga virtual de Turisme de Barcelona on pots realitzar les teves compres de productes i serveis turístics.

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments