Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Museu Diocesà


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Museu Diocesà

Museu Diocesà

L'edifici de la Pia Almoina, monument nacional integrat a la muralla romana que es troba al costat de la Catedral, és la seu del Museu Diocesà, la restauració interior del qual ha esdevingut modèlica.

El Museu Diocesà, que incorpora en el seu recorregut la torre i la muralla romanes del segle IV, reuneix un fons artístic de més de 3000 obres entre escultures, pintures, orfebreria, ceràmica i indumentària religiosa. Un conjunt de peces que va de l'època romana, el període visigòtic i l'edat mitjana fins al segle XXI.

La institució que va començar a mostrar els seus tresors l'any 1916 als baixos del Seminari Conciliar, situat a l'Eixample, i que ha sabut adaptar-se als nous temps amb la participació d'artistes que han embellit l'edifici, com ara la intervenció de l'escultor Josep Plandiura mitjançant una gaudiniana porta a la façana l'any 1999.

Les seves tres plantes acullen també exposicions temporals de temàtica diversa i que giren al voltant de la relació entre la fe i la cultura. Sobresurt la mostra permanent dedicada a la formació de la ciutat que porta per títol "Barcino, Barchinona, Barcelona. Una ciutat, un bisbe, un territori"

.
Tornar a l'índex de la fitxa

Dades generals


Adreça: Pla de la Seu, 7 (08002). Barcelona
Telèfon: 933 152 213
Web: www.gaudiexhibitioncenter.com
Horari: Diari, de 10 a 20h. (dimarts, d'11 a 20h.) | Tancat: 1 gener i 25 desembre.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


El Museu no presenta barreres arquitectòniques. Tot i que es troba en un edifici històric de 4 plantes, la restauració interior permet la mobilitat amb cadira de rodes per tot l’espai expositiu.

Les persones amb targeta de discapacitat tenen tarifa reduïda (50%).

Tot el personal està format per facilitar la circulació dels visitants amb cadira de rodes.

Hi ha una Audioguia inclosa en el preu de l'entrada. Disponible en 10 idiomes. El dispositiu és semblant al d’un smartphone, amb pantalla tàctil. El so dels audiovisuals que hi ha al llarg de l’exposició està sincronitzat amb l’audioguia, i també permet accedir a la lectura dels textos sonors.

S'admeten gossos pigall i d'assistència en tot el recinte.

Per a consultes sobre accessibilitat i reserva prèvia de visites adaptades: Tel. 932 687 582 o bé info@gaudiexhibitioncenter.com

Discapacitat auditiva
L’audioguia incorpora la transcripció dels textos, que es poden llegir a la pantalla.

Discapacitat motriu
Entrada:
La recepció i guixeta és a la planta 1, i l’accés des del carrer té 5 graons. L’accés alternatiu adaptat és a la planta 0, on hi ha la botiga. Aquesta entrada accessible té una porta de vidre, batent de doble fulla, que obre cap als dos costats. El taulell de la botiga, just al costat de la porta d’entrada, té una alçada de 85 cm.

Recepció:
El taulell de recepció de visitants (a la planta 1) té dues alçades: 76 cm i 120 cm.

Mobilitat dins del museu:
L’itinerari per l’interior del museu no presenta dificultats de circulació. Les sales són amplies i, entre els elements expositius, hi ha suficient espai per circular amb cadira de rodes.
El paviment és antilliscant. Hi ha seients per descansar al llarg del recorregut.

Ascensor:
El museu disposa d’un ascensor que comunica totes les plantes. Amplada de la porta: 78 cm. Dimensions interiors: ample 118 cm i fons 131 cm.

Lavabos:
Hi ha lavabos adaptats a la planta baixa. La porta de la cabina és corredissa i mesura 84 cm d’ample. Hi ha dues barres abatibles, una a cada costat del WC. Les aixetes són monocomandament. La pica del lavabo té una alçada de 71 cm i permet l’aproximació frontal.

Botiga:
Sense barreres arquitectòniques.


Data de l'última actualització: 19/02/2017

Tornar a l'índex de la fitxa

Reserves


CallCenter
Servei personalitzat en diversos idiomes d'informació turística de Barcelona per telèfon, fax, i e-mail. Aquí poden assessorar-te i ajudar-te a reservar i comprar tours, espectacles, etc.

Horari: de dilluns a divendres de 08 a 20 h.

Telèfon: 932 853 832

Fax: 932 853 831

E-mail: infoaccess@barcelonaturisme.com

Compra online. BCN Shop: Botiga virtual de Turisme de Barcelona on pots realitzar les teves compres de productes i serveis turístics.

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments