Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Museu Marítim de Barcelona


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Museu Marítim de Barcelona

Museu Marítim de Barcelona

Situat a la façana marítima de Barcelona, el Museu Marítim es troba en un edifici d'allò més emblemàtic de Barcelona: les Reials Drassanes Medievals, una mostra de gòtic civil única al món.

El Museu Marítim de Barcelona aplega, des de l'any 1929, un important conjunt de col·leccions que il·lustren la cultura marítima catalana i ajuden a comprendre el com i el perquè de la història marítima del país. A través d'unes escenografies espectaculars, el visitant se submergeix en el fascinant món de la navegació.

Entre els fons que conserva el museu, cal destacar les col·leccions de models de vaixells, instruments nàutics, exvots, pintura marítima, mascarons i cartografia. A dins de la col·lecció permanent del museu destaca, pel seu gran valor, la reproducció a escala natural de la "Galera Reial de Joan d'Àustria" en la batalla de Lepant i l'embarcació històrica de 1918, el "Pailebot Santa Eulàlia", un veler de tres pals i 46 metres d'eslora que és amarrat al port de Barcelona.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades generals


Adreça: Avinguda de les Drassanes, s/n (08001). Barcelona
Telèfon: 933 429 920
Web: www.mmb.cat
Horari: Diari, de 10 a 19h. | Tancat: 1 i 6 gener, 25 i 26 desembre.
Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


El Museu Marítim de Barcelona conté de manera permanent adaptacions per a diversos grups de persones amb discapacitat. A més d’estar lliure de barreres arquitectòniques, ofereix maquetes tàctils, peces susceptibles de ser tocades, audioguies en diversos idiomes, signoguies i material didàctic adaptat. D’altra banda, s’hi realitzen algunes exposicions temporals accessibles i jornades sobre accessibilitat o discapacitat. Per a qüestions relacionades amb l’accessibilitat, poseu-vos en contacte amb Teresa Soldevila - Responsabilitat Social Telèfon: 933 429 920 soldevilagt@diba.cat
Discapacitat visual
El Museu Marítim de Barcelona compta, dins l’exposició permanent, amb dues maquetes tàctils de l’edifici retolades en tinta i Braille així com amb un plànol en relleu.
Es pot tocar una maqueta tàctil del conjunt arquitectònic de les Drassanes Reials de Barcelona i una segona maqueta amb la secció de les naus gòtiques. Aquests recursos es troben a l’abast del públic sense haver de demanar autoritzacions prèvies.
El museu també ofereix una audioguia en diversos idiomes tot i que aquesta no conté audiodescripcions.
Moltes de les peces del museu (vaixells i eines en gran part) és possible tocar-les.
El personal ha rebut formació sobre les tècniques guia i de descripció per tal d’oferir visites guiades correctes a persones amb discapacitat visual en les exposicions temporals i permanents.
Per a les exposicions temporals adaptades s’ofereix informació en Braille i grans caracters.
El Centre de Recursos Educatius del Mar ofereix activitats i materials didàctics adaptats, com com ara petites maquetes i elements tàctils.
Gos pigall Elements tàctils Braille Ajudes òptiques o lletra ampliada
Discapacitat auditiva
El museu ofereix signoguies en format PDA amb informació en LSC i LSE per a lespersones sordes o amb discapacitat auditiva. També conté subtítols en català i castellà.
Llengua de signes
Discapacitat motriu
El museu Marítim de Barcelona no té barreres arquitectòniques que dificultin el seu accés a persones amb dificultats de mobilitat tot i que l’accés es fa per una forta rampa.
Disposa de dues cadires de rodes en préstec per als visitants que ho necessitin.
Hi ha lavabos adaptats al museu i a la cafeteria restaurant.
L’accés per als usuaris de cadira de rodes a la rèplica a mida natural de la galera capitanejada per Joan d’Àustria a la batalla de Lepant, es fa mitjançant un remuntador d’escales.
Discapacitat cognitiva
Al museu Marítim es realitzen jornades científiques i divulgatives relacionades amb la discapacitat mental i amb d’altres discapacitats.

Data de l'última actualització: 10/12/2019

Tornar a l'índex de la fitxa

Reserves


CallCenter
Servei personalitzat en diversos idiomes d'informació turística de Barcelona per telèfon, fax, i e-mail. Aquí poden assessorar-te i ajudar-te a reservar i comprar tours, espectacles, etc.

Horari: de dilluns a divendres de 08 a 20 h.

Telèfon: 932 853 832

Fax: 932 853 831

E-mail: infoaccess@barcelonaturisme.com

Compra online. BCN Shop: Botiga virtual de Turisme de Barcelona on pots realitzar les teves compres de productes i serveis turístics.

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments