Barcelona Turisme
Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Jardí Botànic de Barcelona


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Jardí Botànic de Barcelona

Jardí Botànic de Barcelona

Situat en un pendent suau del Parc de Montjuïc, el Jardí Botànic de Barcelona posa a l'abast del visitant una passejada diferent per a cada estació de l'any a través de la vegetació de les cinc regions del món amb clima mediterrani.

El Jardí Botànic, mitjançant una gran representació d'espècies vegetals de clima mediterrani, vol mostrar la gran similitud dels paisatges californians, xilens, sud-africans i australians amb la conca mediterrània. A diferència d'altres museus amb material no viu, aquest espai és en constant dinamisme. Cada any es reprodueixen als vivers i es planten al Jardí Botànic noves espècies, algunes de les quals no s'adapten al clima o a les característiques del sòl i desapareixen de la col·lecció.

La xifra total d'espècies representades és més o menys de 1.350, encara que el projecte del Jardí Botànic de Barcelona és arribar a representar 4.000 espècies mediterrànies de tot el món. Les espècies s'agrupen segons la procedència i es recreen artificialment els seus ecosistemes naturals.

Aquest jardí fou creat per a contribuir a la conservació ex situ de la biodiversitat de la vegetació mediterrània, principalment de Catalunya. És un espai privilegiat per a cultivar-hi i exposar-hi les plantes amenaçades. En aquest sentit, també és un element divulgador per a saber quines són les espècies que cal protegir i quines accions es duen a terme per a fer-ho.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades generals


Adreça: Carrer del Doctor Font i Quer, 2 (08038). Barcelona
Telèfon: 932 564 160
Web: www.museuciencies.bcn.cat
Horari: Novembre - gener: diari, de 10 a 17h. | Febrer - març: diari, de 10 a 18h. | Abril - maig, setembre - octubre: diari, de 10 a 19h. | Juny - Agost: diari, de 10 a 20h. | Tancat: 1 gener, 1 maig, 24 juny i 25 desembre.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


El Jardí Botànic de Barcelona no presenta barreres arquitectòniques i es pot fer tot el recorregut amb cadira de rodes.

Cada cap de setmana (als matins) es fan visites gratuïtes de la mà de guies experts de l’Associació d’Amics del Jardí Botànic. Aquests guies voluntaris organitzen també passejades per d’altres parcs de Barcelona.

Per a més informació visiteu el web de l’associació d’Amics del Jardí Botànic
Discapacitat visual
El Jardí Botànic de Barcelona pot ser una opció de visita molt adient per a persones amb discapacitat visual. A l’entrada hi ha un plànol en relleu del recinte, i tota la vegetació –amb un gran nombre de plantes aromàtiques- es pot tocar.

Gos pigall Elements tàctils
Discapacitat motriu: accessible amb ajuda
Disposa de places d’aparcament reservades, correctament senyalitzades. L’accés general al recinte és una rampa molt ample que té un 10% de pendent.

S’aconsella fer la visita amb acompanyant, atès que en alguns trams hi ha pendents pronunciades.

L’itinerari és un llarg recorregut en ziga-zaga. Les senderes es combinen de vegades amb escales, per la qual cosa es recomana utilitzar els camins més amples, lliures de barreres.

Hi ha un “scooter” elèctric a disposició d'alguna persona amb mobilitat reduïda que li pugui ser útil. Préstec gratuit a la recepció.

A l’edifici principal, hi ha dues cabines de lavabo correctament adaptades.

Data de l'última actualització: 05/04/2013

Tornar a l'índex de la fitxa

Reserves


CallCenter
Servei personalitzat en diversos idiomes d'informació turística de Barcelona per telèfon, fax, i e-mail. Aquí poden assessorar-te i ajudar-te a reservar i comprar tours, espectacles, etc.

Horari: de dilluns a divendres de 08 a 20 h.

Telèfon: 932 853 832

Fax: 932 853 831

E-mail: infoaccess@barcelonaturisme.com

Compra online. BCN Shop: Botiga virtual de Turisme de Barcelona on pots realitzar les teves compres de productes i serveis turístics.

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments