Barcelona Turisme
Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Casa Martí - "Els 4 gats"


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Casa Martí - "Els 4 gats"

Casa Martí - Els 4 gats

Encaixonat en un carreró de Barcelona, el cafè-restaurant "Els quatre gats" ocupa els baixos de la Casa Martí. L'edifici, des d'un exterior amb aire medieval, ens convida a entrar a un interior acollidor que va ser el centre de les trobades dels intel·lectuals de la Barcelona modernista a finals del segle XIX.

La Casa Martí s'aixeca al carrer Montsió de Barcelona amb aires de castell medieval des del 1896, any en que fou construïda per Puig i Cadafalch. La façana, inspirada en l'estil del gòtic europeu, es vesteix amb elements ornamentals propis del l'estil modernista català. Hi veiem precioses vidrieres de colors, el treball meticulós de ferro forjat, les escultures d'Eusebi Arnau en forma de capitells narratius, i fins i tot la figura de Sant Jordi a la cantonada.

A la planta baixa, un cartell dissenyat per Pablo Picasso ens convida a entrar al cafè-restaurant "Els quatre gats", hereu del primer cafè, taverna i espai de tertúlia que van fundar en aquest mateix lloc Pere Romeu, Santiago Rusiñol i Ramón Cases. Va estar actiu fins el 1903, i durant aquells anys, intel·lectuals de la nova bohèmia i modernista Barcelona s'hi reunien per celebrar-hi tertúlies, espectacles i concerts. El jove Picasso freqüentava sovint aquest local, on per primera vegada hi va exposar els seus dibuixos. "Els Quatre Gats" era la porta d'entrada a Barcelona dels nous gustos artístics que venien del nord d'Europa i especialment de França, a la manera del cafè "Le chat noir" de París.

Dades generals


Adreça: Carrer Montsió, 3 (08002). Barcelona
Horari: A consultar.

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments