Barcelona Turisme
Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Sarrià Market


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Mercat de Sarrià

Sarrià Market

El Mercat de Sarrià és ara un modern i ampli recinte que va reobrir les seves portes el 2007 després d'una profunda renovació. Conserva, però, l'estructura original del mercat centenari que ja abastia el veïnat durant tot el segle passat i encara ho continua fent.

Ubicat al districte de Sarrià-Sant Gervasi, la història del mercat es remunta a l'any 1900, per bé que la construcció definitiva data del 1910, quan l'obertura del Passeig Reina Elisenda escapçava l'església de Sant Vicenç del seu hort parroquial. El nou mercat, tan necessari per la pròspera i creixent població de l'encara vila independent de Sarrià, va passar a ocupar els terrenys d'aquests antics horts. Avui, des de la plaça de Sarrià, podem contemplar aquesta bonica construcció d'obra vista i planta rectangular que van projectar els arquitectes Arnau Calvet i Marcel·lí Coquillat, i que, malgrat va ser reformat el 1967, va haver de tancar novament per una rehabilitació completa fins el 2007, any en què reobrí les seves portes.

La façana principal, de forma piramidal, conserva les decoracions originals, amb set grans pilars a la part superior i els 22 vitralls que proporcionen al recinte una il·luminació natural molt diàfana. A dins, la modernitat casa amb coherència amb l'àmplia estructura original, i el mercat, amb prop de 2.200 m2 de superfície, dóna cabuda a tota mena de parades, algunes de les quals disposen d'espai per l'obrador i la degustació de productes. Un mercat que plasma l'essència d'un dels barris benestants i amb millor qualitat de vida de Barcelona.

Dades generals


Adreça: Passeig de la Reina Elisenda de Montcada, 8 (08034). Barcelona
Telèfon: 932 030 291
Web: www.mercatsarria.com
E-mail: mercatsarria@mercatsbcn.cat
Horari: Dilluns, dimecres i dissabtes, de 7 a 15h. Dimarts i dijous, de 7 a 15h i de 17 a 20h. Divendres, de 7 a 20h.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


El Mercat de Sarrià no té barreres arquitectòniques. És un equipament municipal accessible amb cadira de rodes.
El mercat té tres accessos. Dos d’ells són accessibles: l’entrada principal pel Passeig Reina Elisenda de Montcada, i la posterior pel carrer Pare Miquel de Sarrià.

Les portes d’entrada al mercat són de vidre, de doble full, automàtiques i corredisses.

S’admeten gossos pigall i gossos d’assistència en tot el recinte.

Aquest mercat disposa de:
- una cafeteria adaptada amb servei de restauració a les taules
- Wifi
- un Punt d’informació
- i un Servei a domicili, a càrrec del personal amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental de l'associació Tallers Bellvitge

Discapacitat motriu
Aparcament:
El mercat disposa d’un parking situat al costat mateix de la seva entrada principal (Passeig Reina Elisenda de Montcada). Hi ha una plaça reservada i senyalitzada per a PMR, que té accés directe a l’ascensor del vestíbul que et permet arribar a la planta on hi ha el mercat. Els primers 90 minuts de l’aparcament són gratuïts per als clients del mercat.

A 200 metres del mercat, hi ha també un aparcament municipal anomenat "Porta de Sarrià", amb 4 places reservades i senyalitzades per usuaris de cadira de rodes. L’itinerari des de l’aparcament a l’entrada del mercat no té barreres arquitectòniques.

Entrada:
El vestíbul de l’entrada principal és a peu pla, a nivell de carrer. A mà dreta hi ha un ascensor, de dimensions correctes, per a accedir a la zona de mercat. Les botoneres tenen relleu i braille.
L’entrada pel carrer Pare Miquel de Sarrià és totalment plana i accessible. Carrer de vianants, empedrat i sense voreres.

Circulació per l’interior del mercat:
La zona del mercat és una única planta ben accessible, amb paviment de rajola antilliscant i passadissos amplis per circular-hi.

Lavabo:
Hi ha un lavabo adaptat, situat al costat mateix de la Direcció del mercat. El lavabo té una pica que permet l’aproximació frontal d’una cadira de rodes; l'aixeta és de monocomandament. El WC té una barra de suport abatible. Per utilitzar el lavabo cal demanar la clau al personal de qualsevol parada del mercat.

Data de l'última actualització: 28/11/2019

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments