Barcelona Turisme
Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Parc de l'Espanya Industrial


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Parc de l'Espanya Industrial

Parc de lEspanya Industrial

Al Parc de l'Espanya Industrial hi podrem trobar, entre d'altres, l'escultura gegant d'un drac (alhora tobogan per als més menuts), zones de gespa i arbres mediterranis, i camps d'esports. Es tracta del lloc ideal per a un pícnic en família tranquil i lluny del brogit urbà.

El terreny on avui es troba aquest parc fou fins ben entrat el segle XX una gran fàbrica tèxtil anomenada La España Industrial. L'existència del parc avui és una mostra de la força que tingué el moviment veïnal als anys 70, donat que els propietaris de la fàbrica, un cop traslladada, volien aprofitar els terrenys per a la construcció de vivendes. L'Ajuntament va donar llum verda a la utilització pública del solar com a equipament del barri, i el 1985 s'inaugurava el Parc de l'Espanya Industrial, obra de l'arquitecte vasc Luis Peña Ganchegui.

Dos anys més tard aquest es completava amb l'immens Drac de metall, de 32 metres d'amplada i 12 d'alçada, ideat per un escultor també vasc, Andrés Nagel. Per al parc es van recuperar dels magatzems municipals diverses escultures creades per a l'Exposició Internacional de 1929, com el Neptú de Manuel Fuxà, la Venus de José Pérez Peresejo, o els Bous de l'Abundància, d'Antoni Alsina. Les nou torres de llum, situades al capdamunt de la graderia blanca que porta a l'aigua, donen al parc un aire característic. Si ens acostem al canal, podrem trobar-hi ocells com bernats pescaires, morells, cap-roigs, o xibecs.

Dades generals


Adreça: Carrer de Muntadas, 1-37 (08014). Barcelona
Telèfon: 010
Web: www.bcn.cat/parcsijardins
Horari: Dilluns a divendres, de 10 a 24h. Dissabte i diumenge, de 10 a 23h.


Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments