Barcelona Turisme
Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Estació de França


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Estació de França

Estació de França

El bon gust i la monumentalitat s'exhibeixen en la gran estació de Barcelona, l'Estació de França, gran quan a dimensions i bellesa tot i que hi circulen pocs trens. En apropar-nos al vestíbul i als vials descobrirem un edifici que, per la seva elegància, se l'ha comparat sovint amb l'estació parisina d'Orsay.

L'any 1926 Barcelona es trobava en plena transformació i es preparava per l'Exposició Universal de 1929. En aquest context, es construïa l'estació de França, obra de l'enginyer Andreu Muntaner i de l'arquitecte Pedro Muguruza. Ambdós van unir esforços per dotar-la de tots els elements necessaris per fer-ne una estació moderna, elegant i digna de la primera línia de tren que unia Barcelona amb França. Dues unitats integren l'Estació de França: d'una banda, les naus; de l'altra, el vestíbul. Sobre les dotze vies i set andanes s'estén encorbada la doble marquesina metàl·lica, exemple de l'anomenada arquitectura del ferro, fent possible una nau doble plena de llum i d'espai.

Dins de l'Estació, succeeix el mateix al vestíbul noucentista dissenyat per Duran Reynals, originant un espai ampli i perfecte per a tota mena d'activitats. Un elegant rellotge ens marca puntual les hores, i una maqueta ens mostra l'estació. Aquí, i als edificis que envolten els vials, es van utilitzar materials luxosos com ara el marbre o el bronze, que donen al recinte el toc vistós que tant l'identifica.

Dades generals


Adreça: Avinguda Marquès de l'Argentera, s/n (08003). Barcelona
Telèfon: 912 320 320
Web: www.renfe.es
Horari: Diari, de 4.45 a 24h.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


Discapacitat motriu
L’entrada principal disposa de rampes laterals a la façana, de pendent suau. Els espais interiors, molt amplis, permeten la circulació còmoda amb cadira de rodes. Hi ha cabines de lavabos adaptades.

Data de l'última actualització: 28/11/2019

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments