Barcelona Turisme
Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Sant Pere de les Puelles


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Sant Pere de les Puelles

Sant Pere de les Puelles

El romànic ens sorprèn de sobte en alguna plaça de la Ciutat Vella de Barcelona. Al cor del barri de Sant Pere hi rau, com si el temps s'hagués aturat, l'església de l'antic convent de Sant Pere de les Puelles. Una llarga història marcada per les reformes, que no camufla l'encant del recinte original.

La història de l'antic monestir de Sant Pere de Puelles es remunta a l'any de la seva consagració, el 945. En aquell moment, es convertia en el primer convent benedictí de tradició femenina que hi havia a Barcelona. A partir de llavors Sant Pere de les Puelles viuria una història plena de vicissituds que va anar transformant l'edifici romànic, originalment enclavat fora de les muralles de Barcelona. Els atacs de les tropes àrabs, els incendis i les exclaustracions del segle XIX van marcar el destí del temple fins que la comunitat de monges va ser traslladada definitivament el 1879 al nou emplaçament de Sarrià-Sant Gervasi.

Avui, després de remodelacions i canvis successius, d'aquell monestir on hi havien viscut religioses, la majoria filles dels nobles de la ciutat, en queda una església romànica molt restaurada, que preserva algunes restes de la primitiva església. Es poden veure allà on actualment es troba la capella del Santíssim. Dels dos campanars originals, només en resta un, octogonal i amb sis campanes que ressonen d'un extrem a l'altre del barri. La plaça de Sant Pere de Barcelona, amb la presència imponent de l'antic monestir, és un dels racons amb més encant del barri de la Ciutat Vella.

Dades generals


Adreça: Carrer de Lluís el Piadós, 1 (08003). Barcelona
Telèfon: 932 680 742
Web: parroquiadesantperedelespuelles.org
E-mail: santpere164@arquebcn.cat
Horari: A consultar.

Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


L’església té una única entrada, a la façana principal. La porta d’accés es troba al final d’una escala de vuit graons. Al costat esquerre de la façana hi ha una rampa alternativa de pendent força pronunciada. Aquesta rampa és adossada a la paret de pedra de la façana i té una barana.

Tenint en compte el desnivell de la rampa és recomanable que els visitants amb cadira de rodes vagin acompanyats.

Discapacitat motriu: accessible amb ajuda
Entrada
Les dues portes d’accés són de fusta i fan uns 80 cm d’amplada. El paviment és de llambordes.

El vestíbul, si bé està delimitat per columnes, és ampli i no presenta obstacles per accedir a l’espai de culte. A mà esquerra hi ha la pila baptismal, dins una capella no accessible amb cadira de rodes.

Mobilitat a l’interior
La circulació per l’interior de l’església pot presentar algunes dificultats degut a la distribució dels bancs de fusta (cinc fileres) i certes columnes. El passadís central és l’espai més lliure d’obstacles. El paviment és de baldoses quadrades negres una mica malmeses pel pas del temps.

A l’absis, al fons de l’església, hi ha tres capelles. La del mig és l’altar major. Per a accedir-hi hi ha tres graons.

A l’esquerra de l’absis hi ha la capella del Santíssim, un espai diàfan i a peu pla excepte la zona de l’altar. Aquesta capella, separada de la nau central per una gran reixa de ferro, té un paviment de baldoses quadrades de color rosat.

Data de l'última actualització: 28/11/2019

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments