Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Colònia Güell


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Colònia Güell

Colònia Güell

A Santa Coloma de Cervelló, a 23 km al sud-oest de Barcelona, hi ha un dels barris industrials més avantguardistes del s. XIX: la Colònia Güell. A la cripta, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, Gaudí va iniciar les innovacions arquitectòniques de les seves obres posteriors.

El 1890, els conflictes socials van obligar Eusebi Güell, empresari i mecenes, a traslladar la seva fàbrica tèxtil de Barcelona a Santa Coloma de Cervelló. El nou projecte va consistir en crear una colònia industrial amb serveis socials que milloressin la qualitat de vida dels treballadors: habitatges unifamiliars, ateneu, teatre, escola, comerços, jardins i església. En la construcció de la colònia hi van intervenir arquitectes modernistes, els més avantguardistes de l'època, i el resultat van ser edificis amplis, de formes simples i gran bellesa. L'església va ser encarregada a Antoní Gaudi qui va realitzar un disseny amb dues naus, inferior i superior, torres laterals i un cimbori de 40 m d'alçària. El 1914, quan la nau inferior estava acabada, la família Güell va abandonar el finançament del projecte. L'església, denominada cripta, inclou per primera vegada les innovacions arquitectòniques de Gaudí: arcs de catenària, murs exteriors i voltes amb forma de paraboloides hiperbòlics, "trencadís" ornamental i integració dels materials amb l'entorn natural.

A causa de la crisi tèxtil, la fàbrica va tancar el 1973. El 2000 es va iniciar el procés de recuperació dels més de vint edificis singulars de la Colònia Güell.

Dades generals


Adreça: Carrer de Claudi Güell, s/n (08690). Santa Coloma de Cervelló
Telèfon: 936 305 807
Web: www.gaudicoloniaguell.org
E-mail: coloniaguell@adleisure.com
Horari: De l'1 de novembre al 30 d'abril: de dilluns a divendres de 10 a 17h. Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 15h.
De l'1 de maig al 31 d'octubre: de dilluns a divendres de 10 a 19h. Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 15h.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


Audioguies disponibles en 9 idiomes diferents (català, castellà, anglès, francès, italià, alemany, japonès, rus i coreà).

Hi ha visites guiades els dissabtes i diumenges a les 12 h en català o castellà. Per a visites de grups, en altres idiomes o altres dies, cal fer reserva prèvia al tel 93 630 58 07 o al mail coloniaguell@adleisure.com
Discapacitat visual
Fer una passejada pels carrers de la Colònia amb una visita guiada o acompanyats d’una persona que pugui descriure’n els edificis, llegir els cartells, etc és una bona manera de conèixer l’entorn i l’estructura d’aquest indret.

Les maquetes exposades al Centre d’Interpretació no es poden tocar, ja que estan en vitrines. Tot i així, és interessant visitar aquest espai i escoltar els testimonis i sons de la vida a la Colònia recollits en els audiovisuals.

Recórrer la cripta és igualment recomanable per a entendre’n la forma i poder tocar els bancs i altres elements interessants.
Gos pigall Elements tàctils
Discapacitat auditiva
Visites guiades en llengua de signes el primer dissabte de cada mes a les 12 h. Imprescindible fer reserva prèvia.
Llengua de signes
Discapacitat motriu: accessible amb ajuda
L’estació de tren de FGC Colònia Güell és accessible.

Les persones usuàries de cadira de rodes poden necessitar ajuda per moure’s pels carrers i camins de la Colònia ja que alguns són de sorra, d’altres tenen llambordes i en algun cas tenen un pendent pronunciat. Tot i així, gran part de l’entorn està asfaltat i es pot visitar correctament.

El Centre d’Interpretació és accessible. Hi ha un ascensor per pujar a l’exposició de maquetes i audiovisuals. Davant el centre hi ha lavabos adaptats.

Per a accedir a l’interior de la cripta hi ha una rampa mòbil que es pot sol•licitar.

Data de l'última actualització: 03/07/2019

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments