Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Basilica of Santa Maria del Mar


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Basílica de Santa Maria del Mar

Basilica of Santa Maria del Mar

La Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona, coneguda com la "catedral de la Ribera", és un dels exemples més perfectes de l'arquitectura d'estil gòtic, per l'harmonia de les seves proporcions i la serenitat que ofereix el conjunt.

A l'Edat Mitjana els llargs períodes de construcció d'una església, sovint de més d'un segle, solien implicar canvis d'estil arquitectònic. Santa Maria del Mar de Barcelona n'és una excepció: construïda en només 55 anys, de 1329 a 1384, és l'única església d'estil gòtic català pur. La seva estructura és de tres naus gairebé de la mateixa alçària, amb sòbries i altíssimes columnes cada 13 metres de distància, un espai no superat per cap altra construcció medieval en tot el món. La impressió resultant és d'una amplitud, elevació i lleugeresa sublims, com si la gravetat s'hagués capgirat i dugués les immenses pedres cap amunt. Les nombroses finestres amb vitralls de l'església de Santa Maria del Mar juguen un paper important en aquesta impressió.

De l'església cal destacar el vitrall de l'Ascensió, a la Capella de Santa Maria, i el del Lavatori a la de Sant Rafael, així com la gran rosassa. Aquesta va ser destruïda durant el terratrèmol que va sacsejar Barcelona el 1428, i refeta a mitjans del segle XV. Si ens fixem en el terra, hi trobarem sepulcres particulars i també de confraries i gremis de l'Edat Mitjana a Barcelona. I és que la Basílica de Santa Maria del Mar, obra dirigida per Berenguer de Montagut, fou el temple dels armadors i mercaders a la Barcelona gòtica.

Des dels terrats de la Basílica es pot gaudir de Barcelona des d'una perspectiva privilegiada que ajuda a entendre l'entramat urbà medieval i l'estructura del centre de la ciutat. Una visió de 360º que no et deixarà indiferent.

Dades generals


Adreça: Plaça Santa Maria, 1 (08003). Barcelona
Telèfon: 933 102 390
Web: www.santamariadelmarbarcelona.org
E-mail: parroquia@santamariadelmarbarcelona.org
Horari: Dilluns a diumenge, de 10 a 20.30h.

Visites culturals: dilluns a dissabte, de 10h a 18h.
Visites guiades: català, castellà i anglès.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


L'itinerari per l'interior de la basílica no presenta dificultats. Únicament hi ha algun punt amb elements sortints (piles bautismals, bafles de so) que podrien implicar risc de topades, especialment per part de persones cegues o amb baixa visió.

A una de les capelles laterals que hi ha molt a prop de l’entrada principal, s’exposen uns plafons informatius sobre la història, la construcció i les dimensions del temple. Per accedir a aquesta capella hi ha 3 graons.

La pujada al campanar, obert de maig a octubre, es fa per una escala de cargol molt estreta i costeruda, del tot inaccessible per a persones amb mobilitat reduïda.
Discapacitat motriu: accessible amb ajuda
L'accés per a persones amb mobilitat reduïda es troba ubicat al carrer Santa Maria, a la façana lateral. Hi ha una rampa que permet accedir amb relativa facilitat a l'interior.

Tant l'accés des de la Plaça Santa Maria com l'accés des del Passeig del Born presenten dificultats d'accessibilitat ja que tenen trams de graons.

Data de l'última actualització: 28/11/2019

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments