Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Casa Batlló 10D Experience


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Casa Batlló 10D Experience

Casa Batlló 10D Experience

El color i la fantasia de la Casa Batlló captiva els vianants del Passeig de Gràcia. En ple cor d'aquest elegant carrer i en contínua disputa amb les veïnes cases Amatller i Lleó Morera, aquesta obra de manifesta l'esplendor d'un arquitecte que va treballar aquí amb total llibertat creativa, Antoni Gaudí.

L'arquitecte Antoní Gaudí va aprofitar la reforma d'un edifici del Passeig de Gràcia de Barcelona del 1875 per fer-ne una de les seves obres més agosarades. L'esforç imaginatiu de Gaudí és clau en la direcció del projecte, com ho és la feina decorativa dels artesans que hi van col·laborar, entre 1904 i 1906. Una senzilla ullada dóna lloc a múltiples interpretacions. Els cercles policromats de ceràmica vidriada i fragments en trencadís de vidres de colors, col·locats amb precisió, dibuixen flors i nenúfars i juguen amb els reflexos de la llum del sol. Aquest gran quadre impressionista és vist de vegades com la superfície del mar ondulant al bell mig del Passeig de Gràcia.

Al primer pis de la Casa Batlló, un gran balcó de pedra arenosa deixa veure l'elegant planta noble, mentre que els altres pisos mostren balconades amb forma de màscares. I al capdamunt, una pell escamada de ceràmica i una torre encapçalada per una creu de quatre braços, podria recordar la llegenda de Sant Jordi amb el drac. A dins de la Casa Batlló, la visita us descobreix la planta noble, el celobert de ceràmica, les dobles golfes nascudes d'una seqüència d'arcs catenaris i el terrat amb xemeneies revestides de colors. Una explosió de llibertat creativa on no hi manca, tampoc, l'esforç de Gaudí per fer-ne una casa funcional i moderna.

A més, a través d'innovadores sales immersives, Casa Batlló us proposa un viatge totalment diferent dins la ment de Gaudí. Noves instal·lacions tecnològiques i dispositius intel·ligents us portaran a redescobrir aquest gran Patrimoni Mundial de la UNESCO.

La nova 10D Experience us permetrà submergir-vos en la ment de Gaudí en els moments de creació de la seva obra mestra i sentir el què és ser un geni de la mà de la tecnologia.

Dades generals


Adreça: Passeig de Gràcia, 43 (08007). Barcelona
Telèfon: 932 160 306
Web: www.casabatllo.cat
E-mail: info@casabatllo.cat
Horari: Diari, de 9 a 20:15h.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


La Casa Batlló de Gaudí ofereix facilitats d’accés per a persones amb discapacitat física, així com maquetes i informació accessible per a persones amb discapacitat visual i auditiva.

"Smartguide" o audioguia disponible en 11 idiomes.
Discapacitat visual
La Casa Batlló la trobareu a la vorera esquerra del Passeig de Gràcia de Barcelona, caminant en direcció muntanya, és a dir, venint de la Plaça Catalunya. Està situada a pocs metres de l’estació de tren Passeig de Gràcia.

Les audioguies s’han dissenyat tenint en compte les necessitats de les persones amb discapacitat visual i el text d’aquestes està disponible en Braille.

A l’interior de l’edifici es pot tocar una maqueta a escala de la façana de la casa així com un plànol en relleu, ambdós retolats en Braille.

Al recorregut per les golfes en alguns indrets l’alçada és inferior a 2,10 m i per tant és recomanable que les persones cegues vagin acompanyades per evitar el risc de topades.

L'entrada és gratuïta per a l'acompanyant d'una persona invident.

Gos pigall Elements tàctils Braille
Discapacitat auditiva
Les taquilles disposen d’amplificació de so.

Les persones sordes poden disposar de tot el text de l’audioguia de la Casa Batlló en format paper i en diferents idiomes (català, castellà i anglès).

Discapacitat motriu: accessible amb ajuda
L’accés a la Casa Batlló té un petit graó però es disposa de dues rampes mòbils que es poden col·locar per a salvar-lo.

A les taquilles s’accedeix mitjançant una rampa però el taulell té una alçada superior a la requerida per poder atendre correctament a persones en cadira de rodes o altres col·lectius de persones amb baixa alçada.

L’edifici disposa d’un ascensor d’època de petites dimensions que dona accés a totes les plantes a excepció del terrat, on hi ha les xemeneies. Al terrat només s’hi pot pujar mitjançant una escala de cargol. Una vegada a dalt, hi ha una petita sala (l’Espai de l’Aigua) a la qual s’hi accedeix mitjançant uns graons.

Per a l’ascensor es presten cadires de rodes de petites dimensions.
L’edifici no disposa de lavabos adaptats.

Data de l'última actualització: 22/05/2019

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments