Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Hostafrancs Market


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Mercat d'Hostafrancs

Mercat d'Hostafrancs, Sants-Montjuïc

Enmig del brunzit d'aquest carrer comercial del barri de Sants el mercat es va construir en plena època d'explosió demogràfica de la ciutat, per tal d'abastir una zona que creixia al voltant de les fàbriques. Conserva encara un regust tradicional que podem percebre anant a comprar o passejant entre les parades.

El mercat d'Hostafrancs, al carrer de la Creu Coberta, és el més antic del districte i un dels mercats centenaris de Barcelona. Inaugurat el 1888, ja aleshores l'augment rapidíssim de la població del barri reclamava la construcció d'un espai que recollís els molts venedors ambulants que hi havia a la zona i que abastien les famílies obreres del barri. L'edifici repeteix la clàssica forma dels mercats de l'època, amb l'estructura metàl·lica i el tancament d'obra vista que dóna cabuda a un espai interior ampli, distribuït en tres naus. Un cop dins percebrem fàcilment la vida i la tradició comercial del districte de Sants-Montjuïc, amagades entre parades on hi podrem comprar de tot.

Dades d'accessibilitat


El Mercat d’ Hostafrancs no té barreres arquitectòniques. És un equipament municipal accessible amb cadira de rodes.
La seva estructura de tres naus està envoltada per un seguit de parades no alimentàries, instal•lades sobre les voreres amples o bé carrers de vianants.

El mercat té 6 accessos però només dos són accessibles: l’entrada principal, pel carrer Creu Coberta, i l’accés pel carrer de vianants anomenat Hostafrancs, a l’esquerra de l’entrada principal. Disposa d’un altell sense ascensor on hi ha les oficines i una cafeteria amb un taulell de dos nivells.

Discapacitat motriu
Aparcament:
Hi ha un pàrquing municipal amb places reservades i senyalitzades per a usuaris de cadira de rodes en el carrer Vilardell, carrer paral•lel a Creu Coberta. Aquest aparcament no comunica directament amb el mercat; cal sortir a l’exterior i vorejar el mercat fins arribar a una de les seves dues entrades accessibles.

Entrada:
L’entrada principal (carrer Creu Coberta) té dues portes d’uns 150 cms d’amplada, automàtiques, de doble full, de vidre i corredisses. La primera dóna a un petit distribuïdor que a la dreta té un ascensor i a l’esquerra unes escales per accedir a la cooperativa "Abacus". La segona porta dóna pas al mercat pròpiament dit.

Circulació per l’interior del mercat:
La circulació per l’interior del mercat no presenta cap dificultat. Passadissos molt amplis amb dos tipus de paviment: la meitat del mercat és de rajola fina, i l’altra meitat de rajola amb relleu quadriculat.

Lavabo:
Hi ha un lavabo adaptat al final del passadís central a la dreta, tot entrant per la porta principal.
Hi ha una barra fixa i una altra abatible en el WC.
El lavabo té un rentamans que permet l’aproximació frontal. L'aixeta és de monocomandament.
Disposa també d’un canviador per a nadons.
Aquest lavabo sempre està obert. En el cas que no fos així, cal demanar la clau al responsable del servei (que es pot localitzar en els lavabos situats en els subsòl del mercat).

Data de l'última actualització: 28/11/2019

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments