Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Parc de la Ciutadella


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella El Parc de la Ciutadella, pulmó urbà de Barcelona, no és un parc qualsevol. El 1869, l'enderroc de la ciutadella militar feta construir el segle anterior per Felip V, significava molt per una Barcelona en ebullició, a les portes de l'Exposició Universal de 1888. Així naixia un parc que l'arquitecte Josep Fontseré va saber adaptar a les necessitats d'aquella fira internacional de mostres.

Avui en dia, al Parc de la Ciutadella, els vestigis de l'Exposició es reconeixen en edificis com el Castell dels Tres Dragons, projectat per Domènech i Montaner com a restaurant, la Cascada i el Llac, del propi Fontseré, o els bonics Umbracle i Hivernacle. A l'altra banda del parc, s'hi troba, des del 1892, el Zoo de Barcelona. A la plaça d'armes trobem la seu del Parlament de Catalunya, que ocupa l'edifici de l'antic arsenal militar de la Ciutadella. Molt a prop s'hi pot veure una còpia de la bella escultura de Josep Llimona, "El desconsol", la més destacada de les moltes que es troben per tot el parc.

Un gran mamut o una glorieta per concerts són altres elements que sorprenen als visitants d'aquest parc tan viu, de 18 hectàrees d'extensió, situat al bell mig de Barcelona.

Dades d'accessibilitat


El parc de la Ciutadella és un dels més antics i més grans de Barcelona. Totes les entrades al parc són accessibles i al tractar-se d'un terreny pla, és un espai idoni per a passejar en cadira de rodes. Els camins del parc no presenten barreres i estan senyalitzats correctament.

Per a famílies amb nens, és molt recomanable l'àrea de joc infantil integradora i accessible. És una zona amb jocs que tenen més d'una interpretació, és a dir, que no responen a una tipologia única, que es poden practicar a diferents velocitats i amb diferents recorreguts. Es potencien els jocs de manipulació, de taula i els quals comporten experiències sensorials. Tots els jocs que hi ha s'han escollit perquè tots els nens, amb discapacitats o sense, puguin gaudir de l'espai, ja sigui ajudats pels seus tutors o de forma independent. Cadascun dels jocs té una placa que indica l'edat recomanada dels nens als quals va destinat. L'àrea té accés directe per la porta que dóna a la confluència del passeig de Picasso amb l'avinguda del Marquès de’ Argentera i està situada al costat de la Capella, enfront de la plaça d'Armes.

En total són 10 els parcs que compten amb aquest tipus de zones de joc infantil totalment accessible.
Discapacitat visual
Hi ha plànols informatius amb relleu i braille a les entrades del passeig Pujades i del passeig Picasso. L'àrea de jocs infantils també té retolació en braille.

Es poden llogar barques de rem al llac i també tàndems i altres vehicles a pedals per a 4 persones.

El passeig pel parc ofereix nombroses possibilitats, com tocar algunes escultures, sentir les aromes de plantes i flors, escoltar el cant dels ocells, de les aus del llac o la música dels concerts que se celebren especialment a la primavera i estiu.
Gos pigall
Discapacitat motriu
Pàrquing: A l'interior del parc, hi ha 3 places reservades i correctament senyalitzades per a vehicles identificats amb la targeta d'estacionament per a persones amb mobilitat reduïda. Estan davant de l'entrada al Zoo, al costat de la porta d'accés al parc que hi ha a la confluència del passeig Picasso amb el passeig Marquès d'Argentera. Hi ha també un pàrquing accessible de pagament al passeig Lluís Companys.

Totes les entrades al parc són accessibles. AL tractar-se d'un terreny pla, és un espai idoni per a passejar en cadira de rodes. Els camins del parc no presenten barreres i estan senyalitzats correctament. El bar cafeteria que hi ha a la zona de la cascada i el llac disposa d'un lavabo adaptat.

Un recinte accessible i molt agradable per al descans a l'estiu, és el Umbracle. Es tracta d'un espai amb plantes molt grans que necessiten foscor i humitat. A la porta d'entrada hi ha una petita guia de metall al terre fàcilment salvable, i a continuació tot és pla i permet donar la volta còmodament.

Data de l'última actualització: 28/11/2019

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments