Barcelona Turisme
Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Marché de Sant Andreu


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Mercat de Sant Andreu

Al bell mig de la bonica plaça porticada del Mercadal, al districte de Sant Andreu, s'aixeca aquest petit però encantador mercat de barri. Els seus orígens, com els de tants mercats, es remunten a mitjans del segle XIX, època en què es va començar a regularitzar la venda ambulant a Barcelona a través de la construcció de mercats coberts.

En el passat, a la plaça del Mercadal, es reunien pagesos i venedors ambulants per vendre les seves mercaderies. Fruit de la voluntat de regularitzar aquesta situació i encabir els venedors en un espai adequat, amb bones condicions de llum i ventilació per a la venda de productes alimenticis, es projectava, el 1850, el mercat de Sant Andreu. La cobertura metàl·lica de parets d'obra vista es va construir l'any 1914. Si hi entrem, trobarem un mercat de dimensions modestes on podrem comprar-hi de tot. Però, sobretot, copsarem una atmosfera familiar, de venedors i compradors propers i afables, semblant a la de qualsevol mercat de poble d'altres èpoques.

Dades generals


Adreça: Carrer de Sant Adrià, 21 (provisional) (08030). Barcelona
Telèfon: 933 451 148
Web: www.mercatsbcn.cat
E-mail: mercatsantandreu@bcn.cat
Horari: Dilluns, de 8 a 13.30h. Dimarts i dijous, de 8 a 14h i de 17 a 20h. Dimecres, de 8 a 14h. Divendres, de 8 a 20h. Dissabtes, de 8 a 14.30h.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


El Mercat de Sant Andreu no té barreres arquitectòniques. És un equipament municipal accessible amb cadira de rodes.
L’edifici, no gaire gran, és de planta quadrada i està situat al centre de la plaça Mercadal, una plaça porxada on hi ha tot tipus de comerços. Per la seva ubicació, voreres amples a peu pla i paviment sense obstacles, podria considerar-se una zona de vianants.
Tot entrant a la plaça pel carrer del Mercat es troba la façana principal del mercat amb un sol accés a peu pla. A mà esquerra hi ha una façana plena de parades adossades, no alimentàries. La façana posterior és la zona de càrrega i descàrrega de mercaderies.
Dins el mercat hi ha una cafeteria amb servei a les taules. La Direcció del mercat es troba en un altell sense ascensor del passadís esquerre, tot entrant per la façana principal.

La parada de Metro Sant Andreu (L1, vermella) té un ascensor per sortir a l’exterior, a la plaça Orfila, molt a prop del mercat.

Discapacitat motriu
Entrada:
El mercat té 4 accessos, un a cada façana de l’edifici. Totes les entrades són accessibles, amb una porta de vidre, de doble full i corredissa, d’uns 150 cm d’ample.

Circulació per l’interior del mercat:
La circulació per l’interior del mercat no presenta cap dificultat. El paviment és de diversos tipus de rajoles fines, excepte la zona central de les peixateries, on el terra presenta un seguit d’estretes canalitzacions.
Els passadissos són prou amplis per circular amb cadira de rodes. En els passadissos laterals hi ha diversos bancs i seients per descansar.

Lavabo:
Hi ha tres lavabos, un d’ells adaptat. Es troben en el passadís de l’esquerre tot entrant per la façana principal.
El lavabo adaptat compta amb una pica sense peu i aixeta de monocomandament. El WC té una barra fixa i una altra abatible. Disposa també d’un canviador per a nadons.
Habitualment està tancat, però a la parada del davant faciliten la clau per accedir-hi.

Data de l'última actualització: 28/11/2019

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments