Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Mercat de Sant Antoni


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Mercat de Sant Antoni

Mercat de Sant Antoni

Entre setmana les parades de tota mena, de roba, sabates, estris per la llar, etc… i a dins, les de verdura, fruita, peix o carn. El diumenge, els llibres de segona mà o els segells per als col·leccionistes embadaleixen els visitants d'un mercat històric que conserva la vida i l'encant dels seus orígens.

El mercat de Sant Antoni va ser concebut per Antoni Rovira i Trias el 1882. Ens dóna la benvinguda, al capdamunt de la porta principal, l'escut de Barcelona, coronat amb el ratpenat i l'any de construcció. L'estructura metàl·lica, típica dels mercats d'aquesta època, obre un espai que ocupa la totalitat d'una illa de l'Eixample de Cerdà, una superfície prou extensa com per encabir-hi les parades que abastien i abasten el barri de Sant Antoni.

Però si un element otorga al mercat una especial bellesa i originalitat, aquest és la galeria que envolta el recinte. En forma de parets i sostre, uns tendals de lona verda protegeixen el corredor circular on, entre setmana, se'ns ofereixen parades de roba i altres articles, mentre que els diumenges, els llibres, segells i revistes, farceixen les bosses dels compradors. Passejar per aquí, especialment els diumenges, constitueix un ritual molt instaurat entre els barcelonins i forasters que es deixen caure per Sant Antoni, sigui per buscar alguna relíquia literària, intercanviar segells, o, senzillament, tafanejar. Ja a la nit, quan el mercat plega, els productes es desen en uns calaixos de fusta i el mercat emmudeix.

Dades generals


Adreça: Carrer del Comte d'Urgell, 1 (08011). Barcelona
Telèfon: 934 263 521
Web: www.mercatdesantantoni.com
E-mail: info@mercatdesantantoni.com
Horari: De dilluns a dissabtes, de 8 a 20.30h.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


El Mercat de Sant Antoni no presenta barreres arquitectòniques. És un equipament municipal accessible amb cadira de rodes.
La planta del mercat té forma de X o de creu: és una estructura de quatre braços o naus que conflueixen en una gran cúpula central. El mercat ocupa una illa quadrada delimitada pels carrers Urgell, Tamarit, Manso i Borrell. A les quatre cantonades d’aquesta illa és on hi ha les 4 portes principals, situades a l’extrem de cadascuna de les naus. Els espais exteriors del mercat, que són amplis i diàfans, acullen les parades del Mercat Dominical de llibres vells i altres articles de col·leccionisme, com ara postals antigues, revistes, pel·lícules, videojocs, etc.

Discapacitat motriu
Aparcament:
El pàrquing soterrani ocupa els nivells -2 i -4. Les places reservades i senyalitzades per a usuaris de cadira de rodes són a la planta -2, al costat dels ascensors i dels lavabos adaptats.

Entrades:
El mercat té un total de 16 accessos o portes d’entrada, totes elles a peu pla i accessibles amb cadira de rodes. Les portes són amples, automàtiques, de vidre i corredisses.

Circulació per l’interior del mercat:
La circulació per l’interior del mercat no presenta cap dificultat. Els passadissos són amplis amb paviment antilliscant.

Lavabos:
Hi ha lavabos adaptats a la planta -2 del parking i també a l’entrada del mercat per l’accés de la cantonada Urgell/Manso. Per accedir a aquests últims, cal posar una moneda de 50 cèntims d’euro o bé una fitxa que es pot recollir a l’oficina d’Atenció al Client mostrant qualsevol rebut de compra. Aquesta oficina d’informació i atenció al client està oberta en horari de mercat (de dilluns a dissabte de 08 a 20 h) i es troba entre les parades 92 i 96 (entrant pel carrer Manso a la dreta).

Data de l'última actualització: 31/07/2019

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments