Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Casa Terrades - "Casa de les Punxes"


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Casa Terradas - "Casa de les Punxes"

Casa Terrades - Casa de les Punxes

Un "gran castell gòtic" aixecat en plena avinguda Diagonal de Barcelona és un reclam per la contemplació de qualsevol visitant de la ciutat. La "Casa de les punxes" és en realitat un edifici de pisos que imita la forma dels castells medievals i que constitueix un dels perfils més reconeguts del modernisme barceloní.

Les germanes Terradas eren les propietàries de tres immobles situats entre l'avinguda Diagonal, el carrer Rosselló i el carrer Bruc de Barcelona. L'encàrrec de reforma dels edificis va possibilitar a Josep Puig i Cadafalch la unificació dels tres cossos en un de sol, a través d'una gran façana de maó vist. De resultes en va néixer, el 1905, una construcció imponent que ocupa una illa triangular de cases, i que despunta com un gran castell medieval amb sis torres. Precisament la coberta cònica de les torres, acabada en punxa, dóna el nom popular a la casa, que tothom coneix com la "Casa de les punxes".

La seva vista exterior encanta a tots aquells qui s'hi apropen. El maó de la façana es combina amb el treball del ferro forjat dels balcons, obra de Manuel Ballarín, amb els relleus esculpits de referència neogòtica, on hi va treballar Alfons Juyol, i amb les vidrieres de colors d'Eduard Amigó. Els plafons de ceràmica que encapçalen la façana són referències a símbols patriòtics de Catalunya. Un exemple més del nacionalisme que impregna sovint el modernisme català.

Dades generals


Adreça: Avinguda Diagonal, 420 (08036). Barcelona
Horari: A consultar.

Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


La Casa de les Punxes no té pràcticament barreres arquitectòniques.
L'edifici està ben adaptat per acollir visitants amb cadira de rodes i també amb discapacitat sensorial.

Les persones amb targeta de discapacitat tenen tarifa reduïda, i l'acompanyant té entrada gratuïta.

Hi ha una audioguia disponible en 10 idiomes, inclosa amb l'entrada.

S'admeten gossos pigall i gossos d'assistència en tot el recinte.

Per a una visita adaptada a les necessitats concretes d'un grup, cal fer reserva prèvia trucant al 930 185 242 o enviant un correu electrònic a info@lespunxes.com.

Discapacitat visual
A l'interior d'una torre de la terrassa hi ha un seguit d'elements tàctils: reproduccions de paviments, rajoles, peces de ferro forjat, etc.

Els ascensors tenen alt relleu i braille.
Gos pigall Elements tàctils
Discapacitat auditiva
Les audioguies es poden utilitzar amb audiòfons, atès que l'aparell receptor porta incorporat el sistema de bucle magnètic.

Per a les persones sordes signants hi ha dues tauletes amb la signoguia (LSC).
Bucle magnètic Llengua de signes
Discapacitat motriu
Entrada i recepció:
L’accés a l’interior de l’edifici, des de la vorera de la Diagonal, és pràcticament pla. El mostrador d’atenció al públic té dues alçades: 130 cm i 90 cm.

Mobilitat a l'interior:
L’itinerari interior per les diferents sales i nivells de la casa no presenta dificultats de circulació. A la terrassa s’hi accedeix amb ascensor i és un espai diàfan sense barreres. A la majoria de torres circulars que hi ha a la terrassa s’hi pot accedir fàcilment amb cadira de rodes, si bé al nivell superior només s’hi arriba per una escala de cargol.
Hi ha seients per descansar al llarg del recorregut.

Ascensors:
La porta fa 80 cm d’amplada. L’interior de la cabina fa 90 cm d’ample i 130 cm de fons. Capacitat per 6 persones.

Lavabos:
Hi ha lavabos adaptats, tant al bar-vermuteria de la planta baixa com també a la terrassa.
La porta de la cabina fa 80 cm d'amplada. Hi ha una barra fixa de suport a l'esquerra del WC, i una barra abatible a la dreta.
Sota el rentamans hi ha un espai lliure per a l’aproximació en cadira de rodes.

Bar-vermuteria i botiga:
Es troben a la planta baixa i estan ben adaptats per a persones amb cadira de rodes.

Data de l'última actualització: 06/06/2019

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments