Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Parc de l'Oreneta


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Parc de l'Oreneta

Parc de lOreneta

Per als grans, el Parc de l'Oreneta és un bosc urbà que perllonga Collserola dins de Barcelona, un espai a l'aire lliure on perdre's-hi i contemplar vegetació mediterrània de tota mena. Per als més petits, un món d'emocions.

Allà on la serra de Collserola enllaça amb la ciutat, a Sarrià-Sant Gervasi, als terrenys que havien ocupat dues antigues finques rurals, Can Bonavia i la del Castell, hi trobem des del 1978 el Parc de l'Oreneta. Prèn el nom de l'antic castell que coronava una de les finques, del qual en resten només algunes parets. Aquesta zona verda, a la zona alta de Barcelona, té les característiques del bosc mediterrani, un parc forestal que havia envaït els antic terrenys de cultius abandonats en forma d'arbres com ara pins, roures, alzines, fruiters, matollars i nombroses herbes aromàtiques. Un entramat de camins ens permetrà endinsar-nos en aquesta massa forestal compacte i jeure a l'ombra d'arbres catalogats d'interès, com ara un gran Eucaliptus i un cirerer de Santa Llúcia.

A la part més alta del parc, on hi reposa un imponent garrofer, un mirador ens mostrarà Barcelona i les poblacions que l'envolten. El de l'Oreneta és un parc idoni per anar-hi amb nens; a més d'una àrea de joc infantil, hi trobem des del 1981 un circuit de ferrocarril a vapor en miniatura, que recorre 635 metres i que compta amb tota mena de serveis, com una petita estació, tripulació pròpia, 11 locomotores i tres vagons. L'estrella, sens dubte, del parc de l'Oreneta.

Dades generals


Adreça: Carrer de Montevideo, 45 (08034). Barcelona
Telèfon: 010
Web: www.bcn.cat/parcsijardins
Horari: 1 de novembre a 31 de març: diari, de 10 a 19h.
1 d'abril a 31 d'octubre: diari, de 10 a 21h.Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments