Barcelona Turisme
Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Parc de l'Estació del Nord


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Parc de l'Estació del Nord

Parc de lEstació del Nord

Un parc petit però deliciós, assoleiat però amb espais per prendre l'ombra, senzill i complex alhora, situat a l'Eixample de Barcelona. Una joia artística que combina l'orografia del terreny amb l'art, donant lloc a un parc d'extremada delicadesa, on les formes decoratives faran del passeig per les extensions de gespa un plaer pels sentits.

Aprofitant els terrenys allibertats al voltant de l'antiga estació ferroviària del Nord, tancada l'any 1972, els arquitectes Andreu Arriola, Carme Fiol i Enric Pericas van concebre un parc d'unes cinc hectàrees, on hi ha prou espai per les esplanades de gespa i per les arbrades. L'escultora nord-americana Beverly Pepper va donar forma decorativa i personalitat a una zona verda, finalment inaugurada el 1988 i ampliada el 1999.

L'art amb les seves escultures i fanals neixen de les línies naturals del parc i s'hi combinen amb naturalitat. D'una banda, a la part d'ombra, unes grades en espiral ens permeten el descens entre els arbres; de l'altra, a les extensions d'herba, unes protuberàncies que casen amb el terrenys, volen representar un cel caigut, fet de petites peces de ceràmica vidriada de color blau cel. Precisament "Cel caigut" és el títol d'aquest conjunt escultòric de l'artista Beverly Pepper, clarament inspirat en l'estil gaudinià. Tot plegat dibuixa una superfície de línies diàfanes i clares, on el verd de la gespa contrasta amb el blau del mosaic, tot proposant-nos una contemplació plena i activa. El parc és, a més, espai de comunicació entre edificis de Barcelona com ara l'Auditori, el TNC i l'Arxiu de la Corona d'Aragó.

Dades generals


Adreça: Carrer de Nàpols, 70 (08018). Barcelona
Telèfon: 010
Web: www.bcn.cat/parcsijardins
Horari: Diari, de 10 a 22.30h


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


HO SENTIM, DADES ENCARA NO DISPONIBLES.


Data de l'última actualització: 09/04/2012

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments