Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Parc de Joan Miró


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Parc de Joan Miró

Parc de Joan Miró

Aquest parc ampli i diàfan, conegut també com el "parc de l'Escorxador", li serveix al visitant i veí de l'Eixample Esquerra de Barcelona per relaxar-se, tot obrint-se com un gran pulmó ple de possibilitats. A l'extrem sud-oest del barri, és també l'aperitiu ideal abans d'endinsar-nos a la monumental Plaça Espanya.

El 1979, Barcelona desmantellava les instal·lacions del seu antic escorxador municipal. Amb aquest enderroc naixia el primer dels grans parcs urbans de la Barcelona post-franquista, una ciutat amb voluntat renovadora que intuïa la importància de desenvolupar un urbanisme de cara a les noves necessitats socials i que plantejava la remodelació d'infrastructures obsoletes per a nous usos. Així, el grup de joves arquitectes encapçalat per Beth Galí concebia un parc que ocupa quatre illes de l'Eixample, i que el propi Ildefons Cerdà ja havia projectat per a aquesta part de Barcelona. Com un trencaclosques d'elements diferents, l'anomenat popularment "parc de l'escorxador" es planteja al voltant d'una plaça de ciment destinada a la celebració d'actes de tota mena. Emmarcant aquest espai, plataformes a diferents nivells, petits carrerons, pèrgoles i zones arbrades amb pins i alzines, permeten el passeig i el lleure.

Tocant al carrer Tarragona, un canal artificial d'aigua refresca aquesta banda del Parc de Joan Miró. Aquí trobem la monumental escultura de Joan Miró "Dona i Ocell", de 22 metres d'alçada. Fou inaugurada, com el parc, el 1983, poc abans de la mort de l'artista. A l'altre extrem del parc hi ha la biblioteca pública de Barcelona que també porta el nom de Joan Miró.

Dades generals


Adreça: Carrer d'Aragó, 2 (08015). Barcelona
Telèfon: 010
Web: www.bcn.cat/parcsijardins
Horari: Diari, de 10 a 23h.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


Per a famílies amb nens, és molt recomanable l'àrea de joc infantil integradora i accessible. És una zona amb jocs que tenen més d'una interpretació, és a dir, que no responen a una tipologia única, que es poden practicar a diferents velocitats i amb diferents recorreguts. Es potencien els jocs de manipulació, de taula i els quals comporten experiències sensorials. Tots els jocs que hi ha s'han escollit perquè tots els nens, amb discapacitats o sense, puguin gaudir de l'espai, ja sigui ajudats pels seus tutors o de forma independent. Cadascun dels jocs té una placa que indica l'edat recomanada dels nens als quals va destinat.

En total són 10 els parcs que compten amb aquest tipus de zones de joc infantil totalment accessible.
Discapacitat motriu
Discapacitat cognitiva

Data de l'última actualització: 02/12/2019

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments