Barcelona Turisme
Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / MUHBA - Museu d'Història de Barcelona - Via sepulcral romana


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

MUHBA - Museu d'Història de Barcelona - Via sepulcral romana

La plaça de la Vila de Madrid, situada molt a prop de la Rambla i la plaça Catalunya de Barcelona, mereix una aturada en el camí. Envoltats d'edificis d'elegants façanes, podrem contemplar el jaciment sepulcral més important de la Barcino romana. Un espai al districte de Ciutat Vella que ens descobreix el passat romà de Barcelona.

La plaça de la Vila de Madrid es va urbanitzar durant els anys '50, a l'espai que ocupava l'antic convent de Santa Teresa de les Carmelites de Barcelona, destruït per un incendi l'any 1936. Durant les obres va quedar al descobert una antiga necròpolis romana que es va incloure en un espai enjardinat. Des d'una passarel·la elevada podem veure un total de 70 tombes datades entre els segles II i III d.C. Observem clarament com els romans construïen els seus cementiris fora muralles, al costat dels camins i en línia, com en un seguici que els apropés cap el més enllà. Els sepulcres en pedra de la necròpolis eren també del gust dels ciutadans de Barcelona.

Al voltant de la plaça de la Vila de Madrid i dels jaciments de sepulcres de la necròpolis, trobarem façanes d'edificis de veïns i també la seu de l'Ateneu barcelonès, al palau de Savassona. És el resultat de la feina feta per Adolf Florensa durant els anys '50 i '60, en un estil sobri que caracteritza les cases del segle XIX d'aquesta zona de la ciutat de Barcelona. A la plaça, hi veiem també la font amb l'escultura de marbre blanc de la mateixa època, dedicada a la Maja, de Lluís Montané. Una discreta placa recorda les víctimes de l'atemptat terrorista de l'11 de març del 2004 a Madrid.

Dades generals


Adreça: Plaça de la Vila de Madrid (08002). Barcelona
Telèfon: 932 562 122
Web: www.museuhistoria.bcn.cat
E-mail: museuhistoria@bcn.cat
Horari: Dimarts, de 11 a 14h. Diumenges, de 11 a 19h.
1 de gener, 1 de maig, 24 de juny i 25 de desembre, tancat.


Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments