Enjoy Barcelona / Enjoy Barcelona / BCN Life / Commemoració dels Jocs Olímpics del 92: tornar a emocionar-se com fa 25 anys

Commemoració dels Jocs Olímpics del 92: tornar a emocionar-se com fa 25 anys

L'estiu del 92 va ser un dels estius més importants de la història de Barcelona. I ja han passat 25 anys. Estem parlant, com no, dels Jocs Olímpics i Paralímpics 1992. Llavors, la ciutat es va convertir per uns dies en el centre del món sencer, que va viure a través de Barcelona uns dies de superació, emocions, rècords, valors, alegria i solidaritat.

Anella_Olimpica_Barcelona

Els jocs van tenir el principal escenari a Anella Olímpica de Montjuïc i moltes imatges i sensacions estan en el record dels barcelonins i dels amants de l'esport: el peveter olímpic encenent-se amb la fletxa d'Antonio Rebollo, la simpàtica mascota Cobi inundant la ciutat, el mosaic que cridava "Hola" al món, els centenars de voluntaris que sense perdre el somriure guiaven els visitants i ajudaven al desenvolupament dels esdeveniments...

Ara que se'n compleixen 25 anys, la ciutat té ganes de reviure aquell estiu. I per això, durant el mes de juliol tindran lloc un seguit d'activitats commemoratives: exposicions com la del Mirador de l'Esport, que recull els grans moments que es van viure llavors; taules rodones; la creació d'un cavall de fibra de vidre anomenat "Olímpic" que recorre la ciutat per rememorar l'ànima de la cita olímpica de l'any 1992 i transportar les sensacions dels jocs, i fins i tot el BCN Film Festival, festival de cinema esportiu més important del món.

Estadi_Olimpic_Barcelona

L'aniversari dels Jocs Olímpics és també una ocasió única per visitar-ne les instal·lacions i reviure els moments més emocionants d'aquells dies. Els equipaments esportius, avui integrats plenament en la vida de la ciutat, es poden visitar per admirar l'entrada a la modernitat que van suposar: l'Estadi Olímpic Lluís Companys, que data originalment de 1929; el Palau Sant Jordi, obra del japonès Arata Isozaki, la cúpula del qual recorda una tortuga; la torre de telecomunicacions de Santiago Calatrava, amb una silueta que recorda el cos d'un atleta; les Piscines Bernat Picornell, amb unes vistes impressionants sobre la ciutat, o la Universitat de l'Esport i la seu de l'INEFC, obra de Ricardo Bofill de marcat accent neoclàssic. Tot això envoltat de jardins i parcs que constitueixen un veritable pulmó verd de la ciutat, el parc de Montjuïc.

També us pot interessar