Què fer / Agenda / Activitats en família / Pessebre de la Plaça Sant Jaume

Pessebre de la Plaça Sant JaumeActivitats en família, Nadal
24/11/2017 - 07/01/2018

25 figures de metacrilat dissenyades per l'arquitecte Jordi Darder donaran la benvinguda al Nadal a la Plaça Sant Jaume. Durant el dia les figures ressaltaran contra les façanes de la plaça amb color i reflexos. Durant la nit, ho faran amb la llum que conduiran per l'interior. Orientacions diferents que, combinades amb les alçades dels suports, oferiran diferents maneres de ser vistes, tant des de l'interior del conjunt, com des dels costats oposats de la plaça. Un pessebre que es mostra amb diverses cares:

El pessebre, un bosc. Que el moviment de les figures sigui el que assenyala el vent. Unes estructures de suport quasi sense pes i resistents. Un bosc de joncs, un paisatge.
El pessebre, un lloc. Posar el pessebre per assenyalar un lloc sobre el lloc central de la ciutat. Un lloc urbà és recorregut, creuat. És parada, trànsit i referència. Un lloc a la ciutat en què es participa, que necessita la gent.
El pessebre, un joc. Amagar-se, comptar, imaginar personatges. Convertir-nos en unes figures del pessebre entrant-hi: seguint els Reis, escoltant els pastors, sent testimonis del començament d'una història universal, a la cova.
El pessebre, una acció. El pessebre es mou amb el vent, fa reflexos amb el sol, s'il·lumina amb la fosca. Cada moment és un espectacle: mereix encantar-nos-hi, ens ho proposa des de sota mateix o des de les cantonades més allunyades de la plaça.

També us pot interessar