Què fer / Agenda / Música clàssica i òpera / Gaziel i Picarol, dos drames modernistes

Gaziel i Picarol, dos drames modernistesMúsica clàssica i òpera
01/12/2017

Després de la recuperació de l'òpera Follet, apostem un cop més pel teatre líric modernista amb música d'Enric Granados i llibret d'Apel·les Mestres. En aquest cas us proposem la recuperació de dues obres més breus, amb diàlegs parlats, que estaven destinades a les sessions del Teatre Líric Català (Tívoli) i dels Espectacles-Audicions Graner (Teatre Principal) de Barcelona.

Per una banda tenim Picarol, una comèdia lírica o balada dramàtica en un acte sobre llibret d'Apel·les Mestres que ens presenta el drama d'un joglar enamorat de la seva princesa a l'època medieval. Per l'altra, Gaziel, on Apel·les Mestres va adaptar el mite fàustic aplicant-lo a un artista del seu propi temps, amb una crítica irònica a la societat burgesa de l'època.

Amb motiu del 150 aniversari del naixement d'Enric Granados recuperem aquestes dues obres, interpretades per l'Orquestra de Cadaqués i el Cor de l'Auditori Enric Granados de Lleida sota la direcció musical de Jaime Martín, i amb una posada en escena a càrrec de Marc Rosich.

Orquestra de Cadaqués
Programa: Enric Granados / Apel·les Mestres: "Gaziel i Picarol"

També us pot interessar