Què fer / Agenda / Exposicions i activitats / 1917. Picasso a Barcelona

1917. Picasso a BarcelonaExposicions i activitats
26/10/2017 - 28/01/2018

Amb aquesta exposició volem celebrar l'última estada prolongada de Pablo Picasso a Barcelona. Aquest període barceloní de Picasso és molt interessant des del punt de vista artístic, ja que és un moment de recerca de noves fonts i recursos plàstics, en què l'artista alterna els cànons més rigorosos del cubisme amb una línia més clàssica i realista.

El Museu Picasso conserva tots els olis —tret d'un— realitzats en aquest període, deixat a la casa familiar ja que no els podia treure d'Espanya, tal com explica per carta a Gertrude Stein.

L'exposició comptarà amb pintures, dibuixos preparatoris de les pintures i dibuixos independents, buscant de reunir el màxim de la seva producció durant els mesos passats a la ciutat. S'hi exposarà documentació de l'estada a Barcelona, mostrant la seva activitat com a pintor, però també els seus moments d'oci ─ anades als toros, assistència a espectacles teatrals─, els contactes amb els amics, els homenatges rebuts i la participació en activitats de la societat civil, entre d'altres.

Aprofitant el centenari dels Ballets Russos al Liceu de Barcelona, el Museu Picasso organitzarà un esdeveniment centrat en aquesta efemèride.

També us pot interessar