Què fer / Agenda / Esports / 25è Aniversari dels Jocs Olímpics Barcelona’92

25è Aniversari dels Jocs Olímpics Barcelona’92Esports, Altres
25/07/2017

La torxa i la bandera olímpica tornaran a recórrer la ciutat de Barcelona 25 anys després. El recorregut, d’uns 6,5 km. anirà des de la muntanya de Montjuïc fins a la Plaça Catalunya.
El primer rellevista sortirà del Palauet Albéniz a les 20.30h. A partir d’aquí, s’aniran duent a terme tot un seguit de relleus per portar tant la torxa com la bandera olímpica fins a la plaça Catalunya cap a les 21.45h.

La torxa serà portada per esportistes del 92 i participants als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016, per voluntaris de l’entitat Voluntaris 2000 i per representants de la societat civil (cultural, política, social, mitjans de comunicació,...)
El mític últim relleu del 92 es reviurà quan el jugador de bàsquet Juan Antonio San Epifanio, Epi, i l’arquer i medallista paralímpic Antonio Rebollo, recrearan l’encesa simbòlica d’un peveter a la plaça Catalunya, que donarà pas a l’encesa simultània del peveter de l’Estadi Olímpic Lluís Companys. Al relleu d’Epi se suma l’atleta paralímpica Teresa Perales.

La festa ciutadana a la plaça Catalunya s’iniciarà a les 20h amb la projecció de tot un seguit de vídeos evocatius olímpics i continuarà amb l’actuació musical del grup musical “Mambo Jambo”.
A les 21.45h, quan els darrers rellevistes entrin a la plaça Catalunya, portaran la torxa fins a l’escenari, on Antonio Rebollo la rebrà per procedir a l’encesa simbòlica del peveter (simultàniament també s’encendrà el peveter de l’Estadi Olímpic Lluís Companys) amb un espectacle pirotècnic i sonarà la música de fons del “Barcelona” de Montserrat Caballé i Freddie Mercury. A les 22h, tindrà lloc el concert de "Los Manolos".

Recorregut (6’5 kms aproximadament):
Palauet Albèniz - Pujada a l’avinguda de l’Estadi, davant del peveter - Avinguda de l’Estadi - Plaça St. Jordi - Avinguda Marquès de Francesc Ferrer Guàrdia - Avinguda Maria Cristina - Plaça d’Espanya - Avinguda del Paral·lel - Carrer Portal de Santa Madrona - Avinguda de les Drassanes - Rambles direcció nord - Plaça Catalunya.

També us pot interessar