Què fer / Agenda / Exposicions i activitats / Santiago Rusiñol. Jardins d'Espanya

Santiago Rusiñol. Jardins d'EspanyaExposicions i activitats
23/04/2017 - 09/07/2017

El 1903 Santiago Rusiñol va crear l'àlbum Jardins d'Espanya, un recull de 40 làmines dels seus quadres que va seleccionar ell mateix d'un a un, incloent-hi poemes d'autors com J. Alcover, A. Mestres o J. Maragall, i M. Machado, R. Pérez de Ayala o Juan R. Jiménez a l'edició de 1914, entre altres.

L'exposició "Santiago Rusiñol. Jardins d'Espanya", que es porta a terme al Museu del Modernisme des del 23 de març fins al 9 de juliol, reuneix una quantitat significativa dels jardins de l'àlbum, per primera vegada en una exposició dedicada exclusivament a aquest projecte artístic del pintor. Participen en la mostra 41 jardins a l'oli ?de les quals 13 obres són les que van ser originalment incloses a l'àlbum-, molts d'ells de gran format, i dos cartells dels tres únics que en va fer Rusiñol. Algunes d'aquestes pintures no han estat exposades des de fa un segle, i veuen aquesta primavera la llum pública per primera vegada.

Els Jardins d'Espanya són els jardins de l'ànima de l'artista, les seves creacions més personals i estètiques que resumeixen tota una vida dedicada a l'art i a la bellesa. Un reflex d'intimitats i dels sentiments de l'ésser humà i un recorregut pel caràcter viatger de Rusiñol: els diferents indrets que va visitar, els colors que li van enamorar, els perfils i les naturaleses escollides per les seves composicions i el simbolisme dels elements que apareixen, com una constant, en els seus quadres.

També us pot interessar