Què fer / Agenda / Main events 2017 / Grec Festival de Barcelona

Grec Festival de BarcelonaMain events 2017, Festivals
01/07/2017 - 31/07/2017

Per a molts amants de la cultura de Barcelona, l'estiu té un nom propi: el Festival Grec, una àmplia varietat d'esdeveniments artístics que la ciutat acull durant un dels mesos més calorosos de l'any i just abans del període de vacances. Teatre, dansa, música, circ i activitats per a nens omplen Barcelona.

La Frankfurt Dresden Dance Company, una companyia de gran prestigi dirigida pel coreògraf Jacopo Godani, obriran els dies 1 i 2 de juliol amb Programa mixt: Metamorphers, Echoes from a restless soul, Moto perpetuo de manera oficial l'edició d'enguany del Grec Festival de Barcelona, que per primera vegada dirigeix Cesc Casadesús.

Enguany, el Grec es divideix en dues seccions: un Grec Montjuïc que aplega propostes, sovint de companyies internacionals, que es poden veure durant uns pocs dies i que ens ofereixen una bona mostra de la creativitat contemporània, amb l'accent posat especialment al Mediterrani. Algunes de les propostes programades son la darrera creació de la prestigiosa companyia Complicité amb l’Schaubühne de Berlín, “Beware of pity” (La impaciència del cor) (8 i 9 de juliol; Teatre Lliure - Sala Fabià Puigserver). La nova creació de Dimitris Papaioannou, “The Great Tamer” (El gran domador), (2-4 de juliol; Mercat de les Flors - Sala Maria Aurèlia Capmany). L'Aerites Dance Company presentarà la coreografia “Cementary” (7 i 8 de juliol; Mercat de les Flors - Sala Maria Aurèlia Capmany) i, amb “Clean City” (13 i 14 de juliol; Teatre Lliure - Sala Fabià Puigserver), Anestis Azas i Prodromos Tsinikoris fan pujar a l'escenari... tot de dones de la neteja de l'Atenes d'avui.
També parlen sobre Grècia el realitzador d'origen libanès Wajdi Mouawad, que porta al Teatre Lliure (dies 21 i 22 de juliol) el díptic “Des mourants”, i la directora Carme Portaceli, que signa “Troyanas” amb actrius i actors com ara Aitana Sánchez–Gijón, Ernesto Alterio, Míriam Iscla o Pepa López, entre d'altres (Teatre Grec; 30 de juliol). La nova proposta de James Thierrée i la Compagnie du Hanneton “La grenouille avait raison” durà al Teatre Lliure - Sala Fabià Puigserver (26 i 27 de juliol) la seva màgica fusió d'arts escèniques diverses.

Al Grec Ciutat, trobarem apostes de llarg recorregut a càrrec de companyies locals com La sala BARTS, el Jamboree, el Harlem Jazz Club i una pila de teatres que van de la Biblioteca de Catalunya “Bodas de sangre”, dirigida per Oriol Broggi (fins al 28 de juliol), al Teatre Romea amb “E.V.A.”, de les T de Teatre (del 3 al 30 de juliol), o la sala Beckett amb “Un tret al cap”, de Pau Miró, interpretada per Emma Vilarasau, entre d'altres (del 5 al 30 de juliol) i amb “Tender Napalm” de la companyia Sixto Paz, (els 8, 9, 15 i 16 de juliol).
Són només alguns dels noms que formen part d'una programació àmplia i diversa que, enguany, s'ha estructurat en itineraris per tal de facilitar la tria a l'espectador.

Trobareu tota la programació i el detall dels itineraris al web.
Bon Grec i bon viatge!

"Poques vegades he pogut gaudir d'un esdeveniment artístic tan complet. Teatre, dansa, música, circ i activitats per a nens amenitzen els llargs dies d'estiu a Barcelona. A més, el mític Teatre Grec acull les representacions més inspiradores."

També us pot interessar