Què fer / Agenda / Main events 2017 / Festa de Sant Jordi

Festa de Sant JordiMain events 2017, Festes Populars
23/04/2017

Sant Jordi és un cavaller popular. El patró de nombrosos països també és venerat pels agricultors, patidors de malalties de la pell i els escoltes. A més, és el patró de Catalunya i la seva festivitat el 23 d'abril és una de les més populars del calendari, amb una combinació única de romanç i literatura. La tradició mana que els homes regalin una rosa a la seva estimada alhora que elles els obsequien amb un llibre. És un dia gloriós, amb els carrers de la ciutat literalment presos per les parades de llibres i flors, i les parelles passejant mentre gaudeixen d'un ambient molt especial.

Sant Jordi també es pot assaborir a Barcelona. Els flequers barcelonins s'han afegit a la festa amb l'elaboració del pa de Sant Jordi, una especialitat imprescindible per consumir aquest dia. Un pa suau i saborós, que combina la pasta de formatge parmesà, amb la de sobrassada i la de nous, i que presenta les quatres barres vermelles sobre tons groc de l'escut de Catalunya.

I com a festa literària, destacar que el desembre de 2015, la UNESCO va nomenar Barcelona l'última incorporació en el programa City of Literature. Entra en l'esperit de la jornada formant part d'un recorregut literari, no et perdis el nou festival BCN Film Fest i gaudeix del Barcelona Poesia.

"Una de les festivitats més populars! Els carrers s'inunden de flors i llibres, perquè es compleixi la tradició catalana, que la gent regali llibres i roses als éssers estimats."

També us pot interessar