Què fer / Agenda / Esports / Barcelona World Race

Barcelona World RaceEsports
12/2018 - 04/2019

Tanqueu els ulls i imagineu-vos a bord d'un veler solcant els mars més inhòspits del planeta, suportant condicions meteorològiques extremes i navegant rumb a la meta de la regata oceànica més exigent de totes. La volta al món comença aquí, a la Barcelona World Race.
Entre finals de desembre 2018 i principis de gener 2019 arrenca la quarta edició de la Barcelona World Race, l'única regata oceànica que es navega a dos i sense escales. Es tracta d'una prova d'exigència extrema a bord d'impressionants velers IMOCA 60, els Fórmula 1 del mar. Els espectadors seran testimonis de l'aventura a través del web, mitjançant videoconferències en directe amb els navegants des de qualsevol punt del planeta.
En aquesta edició, els participants seguiran col·laborant en els projectes científics coordinats per la UNESCO, a través de la recollida de dades al llarg de la travessia (salinitat dels oceans, concentració de microplàstics...). Això permetrà fer una comparativa amb les dades recollides a l'edició anterior, per tal de consolidar els resultats científics i obtenir conclusions més fiables.
La FNOB, organitzadora de la Barcelona World Race, amb l'objectiu de divulgar i consolidar la vela oceànica de competició, crea: programes educatius, un Hub I+D+i empresarial, projectes científics relacionats amb els oceans, i programes esportius per a la divulgació i tecnificació en vela oceànica de competició (Base Oceànica).

També us pot interessar