Què fer / Agenda / Antoni Miralda. Madeinusa
  • Santa comida, 1984-1989. Col·lecció MACBA. Dipòsit de la Generalitat de Catalunya. © Rafael Vargas

Antoni Miralda. Madeinusa
21/10/2016 - 09/04/2017

Antoni Miralda (Terrassa, Espanya, 1942) ha convertit un acte tan universal com el menjar en un univers creatiu. Amb un llenguatge inconformista, barroc i ple d’humor, que celebra els sentits i apropa l’art i la vida, duu a terme una exploració etnològica sobre el comportament humà. 
El 1972 es va traslladar a Nova York, on va desplegar diversos projectes participatius centrats en la fusió de cultures i les seves manifestacions populars. Miralda ha desenvolupat un mètode propi centrat en la participació, la idea de ritualitat o cerimònia i la gastronomia. 

En estreta col·laboració amb l’artista i amb el seu arxiu, l’exposició documentarà per primera vegada i de manera exhaustiva els projectes realitzats per Miralda als Estats Units, que abasten des de meitat dels anys setanta fins a final dels noranta. Es reconstruiran les instal·lacions més significatives i es presentaran escultures, dibuixos, fotografies, enregistraments visuals, esbossos i altres materials que permetran fer-se una idea a l’abast i la complexitat dels projectes i dimensionar la voluntat col·lectiva que caracteritza la metodologia de l’artista.

També us pot interessar