facebook Twitter Instagram Pinterest Youtube Google+
 

Ciutat Vella

Veure més imatges: 1 · 2

Encaixonat en un carreró de Barcelona, el cafè-restaurant "Els quatre gats" ocupa els baixos de la Casa Martí. L'edifici, des d'un exterior amb aire medieval, ens convida a entrar a un interior acollidor que va ser el centre de les trobades dels intel·lectuals de la Barcelona modernista a finals del segle XIX.

La Casa Martí s'aixeca al carrer Montsió de Barcelona amb aires de castell medieval des del 1896, any en que fou construïda per Puig i Cadafalch. La façana, inspirada en l'estil del gòtic europeu, es vesteix amb elements ornamentals propis del l’estil modernista català. Hi veiem precioses vidrieres de colors, el treball meticulós de ferro forjat, les escultures d'Eusebi Arnau en forma de capitells narratius, i fins i tot la figura de Sant Jordi a la cantonada.

A la planta baixa, un cartell dissenyat per Pablo Picasso ens convida a entrar al cafè-restaurant "Els quatre gats", hereu del primer cafè, taverna i espai de tertúlia que van fundar en aquest mateix lloc Pere Romeu, Santiago Rusiñol i Ramón Cases. Va estar actiu fins el 1903, i durant aquells anys, intel·lectuals de la nova bohèmia i modernista Barcelona s'hi reunien per celebrar-hi tertúlies, espectacles i concerts. El jove Picasso freqüentava sovint aquest local, on per primera vegada hi va exposar els seus dibuixos. "Els Quatre Gats" era la porta d'entrada a Barcelona dels nous gustos artístics que venien del nord d'Europa i especialment de França, a la manera del cafè "Le chat noir" de París.

 
Adreça: Carrer Montsió, 3
Com arribar: Metro: L1 i L3 parada Catalunya i L4 parada Urquinaona.| Bus: 16, 17, 41, 42, 45, 55, 141 i V17.| Barcelona Bus Turístic: parada Pl. Catalunya.
 
BCNShop
Barcelona Restaurants
La capital catalana és també una capital gastronòmica: prestigiosos xefs conviuen amb la nostra cuina tradicional i sabors de tot el món. Podreu decidir-vos?
Material Turístic
Material turístic per a conèixer els llocs d'interés, els museus, les activitats culturals i les millors propostes per a visitar la ciutat.
Anar de compres
La màgia de comprar a Barcelona la trobareu vivint la ciutat. Descobriu una apassionant forma de fer turisme: tot passejant de botiga en botiga.
El patrimoni mundial de Barcelona Top Attractions Barcelona altImatge Barcelona Card Barcelona Metro Walks Jamón Experience Barcelona