facebook Twitter Instagram Pinterest Youtube Google+
 

Ciutat Vella

Veure més imatges: 1 · 2 · 3 · 4

A la Plaça Sant Jaume, al bell mig del Barri Gòtic de Barcelona i de cara al Palau de Generalitat de Catalunya, hi trobarem l'Ajuntament de Barcelona o Casa de la Ciutat. La façana neoclàssica amaga joies gòtiques com l'històric Saló de Cent, construït el segle XIV per Pere Llobet. A la planta baixa també hi ha una Oficina d'Informació Turística.

A l'antiga ciutat romana de Barcelona, la Plaça Sant Jaume era el Fòrum, el lloc de reunió i debat polític. Podríem dir que ho continua sent, doncs és aquí on trobem la seu de l'Ajuntament de la ciutat de Barcelona i del Palau de la Generalitat de Catalunya, els dos principals òrgans polítics de Barcelona. Històricament, la primera forma de govern de la ciutat fou el Consell de Cent, que des del 1373 fins la seva clausura l'any 1714 es reuní a l'anomenat Saló de Cent. Podrem veure aquesta sala magnífica i plenament gòtica, com a part de la visita a l'Ajuntament de Barcelona. També cal destacar el Saló de Cròniques, decorat amb pintures de Josep Maria Sert (1928) que ofereixen perspectives diferents depenent de l'angle des d'on es mirin. El vestíbul i l'escala gòtica de l’edifici de l’Ajuntament és una autèntica galeria d'art, amb escultures de Gargallo, Llimona, Navarro, Subirachs, Marès, Miró i Clarà, entre d'altres.

Les escultures de la façana principal de l’Ajuntament de Barcelona, obra de Josep Bover (1847), representen el rei Jaume I (creador del Consell de Cent) i el prohom barceloní del segle XV Joan Fiveller (membre del Consell de Cent). A l'Oficina d'Informació Turística de la planta baixa, si ens fixem en el sostre, podrem veure "Les Quatre Estacions", pintades per Albert Ràfols Casamada el 1982.

 
Adreça: Plaça de Sant Jaume, 1
Telèfon: 934 027 000
Com arribar: Metro: L3 parada Liceu i L4 parada Jaume I.| Bus: 14, 17, 45, 59, 91, 120 i V17.
Web: www.bcn.cat
Visites guiades:
Català: 10h, 11.30h i 12.30h.
Castellà: 10.30h i 12h.
Anglès: 11h.
934 027 000 / Grups: 934 027 364
Horari: Diumenges, de 10 a 13.30h.
12 d'Abril (Sta. Eulàlia), 23 d'Abril (St. Jordi) i 30 de maig (Corpus), de 10 a 20h.

 
BCNShop
Barcelona Restaurants
La capital catalana és també una capital gastronòmica: prestigiosos xefs conviuen amb la nostra cuina tradicional i sabors de tot el món. Podreu decidir-vos?
Anar de compres
La màgia de comprar a Barcelona la trobareu vivint la ciutat. Descobriu una apassionant forma de fer turisme: tot passejant de botiga en botiga.
Material Turístic
Material turístic per a conèixer els llocs d'interés, els museus, les activitats culturals i les millors propostes per a visitar la ciutat.
El patrimoni mundial de Barcelona Top Attractions Barcelona altImatge Barcelona Card Barcelona Metro Walks